Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ακαδημία Cisco ενάντια στην ανεργία στα Τρίκαλα

Αλληλένδετη και ουσιαστική η σχέση Δήμου Τρικκαίων και τεχνολογίας, μέσω του παγκόσμιου ηγήτορα στην πληροφορική, της εταιρείας Cisco. Την ερχόμενη Τρίτη 7 Μαΐου 2019 ξεκινούν τα μαθήματα της Ακαδημίας Cisco, που αφορούν σε εκπαίδευση για εξειδικευμένα προγράμματα και δεξιότητες μηχανικών δικτύων σε εξοπλισμό της CISCO. Η εκπαίδευση θα καταλήγει σε επαγγελματική πιστοποίηση επιπέδου CCNA κατ’ αρχάς και CCNP σε επόμενο χρόνο.

Αυτό το πρόγραμμα είναι αλληλένδετο με την  «Ευφυή και Σύγχρονη Πόλη» των Τρικάλων: όσο προχωρούν οι δράσεις, τόσο απαιτούνται στελέχη πληροφορικής που θα εργάζονται για τη σύγχρονη αυτή πόλη.

Ο Δήμος Τρικκαίων, συνεργαζόμενος άριστα με τη Cisco (με την έναρξη της φιλικής αυτής σχέσης να ξεκινά προ 15 ετών), αποδέχθηκε ευχαρίστως, όπως τόνισε ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίου, την πρόταση για υλοποίηση των μαθημάτων της συγκεκριμένης Ακαδημίας.

Οι αιτήσεις υποβλήθηκαν, τα δίδακτρα είναι ιδιαιτέρως ανταγωνιστικά για δημότες Τρικκαίων, τηρήθηκαν οι όροι για ανέργους και για άτομα με κοινωνικά κριτήρια, όπως ισχύουν και στη δωρεάν φοίτηση σε Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών των Δημοσίων Πανεπιστημίων.

Έτσι η συνέντευξη Τύπου με υψηλόβαθμα στελέχη της Cisco ενώπιον του Δημάρχου Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου το μεσημέρι της Παρασκευής 3 Μαΐου 2019 ήταν η αναμενόμενη εξέλιξη για να δημοσιοποιηθεί η προσπάθεια που καταβάλλεται.

«Ένα βήμα πιο μπροστά»

Σύμφωνα με τον κ. Παπαστεργίου, λίγο πριν τις εκλογές, «βλέπουμε τι έχουμε κάνει μέχρι τώρα». Αυτή η πορεία, συνίσταται στις εξής φράσεις:

– Η τεχνολογία προσφέρει λύσεις, όπως η στάθμευση ή το σύστημα αιτημάτων «20000»
– Οι λύσεις αυτές δεν είναι ακριβές και δεν δαπανώνται υπέρογκα ποσά.
– Οι αισθητήρες και γενικά οι δράσεις πληροφορικής αποκαθιστούν τη φήμη του δημοσίου τομέα στην κοινωνία.
– Ο Δήμος Τρικκαίων, όπως και στα Open Mall, είναι έτοιμος, είναι ένα βήμα πιο μπροστά στις προκηρύξεις που έρχονται για τα έργα πληροφορικής στις πόλεις.

Αφού ευχαρίστησε τη Cisco για τη χρόνια και επωφελή συνεργασία, υπενθύμισε ότι η Ακαδημία που υλοποιείται στα Τρίκαλα, ουσιαστικά αφορά στην ενίσχυση των δεξιοτήτων, των νέων ανθρώπων. Με πρώτο παράδειγμα, τη Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας, που, χρησιμοποιώντας εξοπλισμό της εταιρείας, ενδιαφέρεται να επιμορφώσει τα  στελέχη της στον τόπο τους.
Τέλος, επεσήμανε ότι η διεύρυνση της συνεργασίας ε τη Cisco, με την υπάρχουσα τεχνολογία και γνώσεις στον Δήμο Τρικκαίων, μόνο ώθηση θα δώσει στους δημότες.

8.000.000 σπουδαστές παγκοσμίως
Σε αυτό το σημείο, ο κ. Νίκος Λαμπρογιώργος, Senior Account Manager της Cisco Systems Hellas S.A., τόνισε την ανάγκη, ενίσχυσης των δεξιοτήτων των νέων ανθρώπων, προκειμένου να βρίσκουν δουλειά. Με αναφορές σε μελέτες, ανέφερε ότι το 90% των θέσεων εργασίας απαιτούν ψηφιακές δεξιότητες και ότι η παρακολούθηση των μαθημάτων βοηθά ανέργους, αλλά και ήδη εργαζόμενους, να βελτιώσουν τη θέση τους. Και διευκρίνισε ότι η Cisco προσφέρει άλλες δύο δράσεις εκπαίδευσης: για το Ίντερνετ των Αντικειμένων (internet of Things) που εφαρμόζεται στις Έξυπνες Πόλεις και για την κυβερνοασφάλεια (cyber security), τομείς που θα μπορούσαν να ενισχύσουν τη συνεργασία της εταιρείας με τον Δήμο Τρικκαίων. Και το πιο σημαντικό: Η Ακαδημία που ξεκινάν την ερχόμενη Τρίτη στα Τρίκαλα, υλοποιείται σε άλλες 180 χώρες με 8.000.000 σπουδαστές συνολικά τα τελευταία 20 χρόνια.

Ο κ. Del White, Διευθυντής λύσεων Cisco για έξυπνες πόλεις διεθνώς, επίσημος προσκεκλημένος, στάθηκε ιδιαιτέρως στις προκλήσεις που υπάρχουν, ώστε να δίνονται λύσεις για τις ευφυείς πόλεις, με οφέλη στους πολίτες. Και επεσήμανε οι λύσει αυτές, κάνουν την τεχνολογία πιο διαφανή, ώστε ο πολίτης να έχει άμεση επαφή με τις βελτιωμένες υπηρεσίες, όπως για τη στάθμευση, την κυκλοφορία, τα αιτήματα κ.α.

Από την πλευρά του ο κ. Markus Wissmann, διευθυντής λύσεων Cisco για έξυπνες πόλεις, στην Ευρώπη, τόνισε ότι η τεχνολογία προσφέρει και πληροφορίες που σε διαφορετική περίπτωση,  δεν θα ήταν διαθέσιμες για κανέναν. Για παράδειγμα, την καταναλισκόμενη ενέργεια και τους τρόπους μείωσής της, την ανάγκη συμμετοχής σε δράσεις ψηφιακής συμμετοχής κ.α. Και ο Γερμανός και ο Αμερικάνος, αμφότεροι υψηλόβαθμα στελέχη μια παγκόσμιας εταιρείας, στάθηκαν στο πόσο σημαντική είναι η εξειδίκευση τεχνολογιών και εκπαίδευσης σε μια πόλη, που πρώτη παγκοσμίως υποδέχθηκε το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό και υλοποιεί λύσεις υπέρ των πολιτών. Και επεσήμαναν τη σημασία των προοπτικών που ανοίγονται και για τις δύο π0λευρές,

Παρόντες στη συνέντευξη, ο ειδικός συνεργάτης του Δήμου Τρικκαίων σε θέματα τεχνολογίας καθηγητής κ. Λέων. Ανθόπουλος, και οι δύο πιστοποιούμενοι εκπαιδευτές, οι κ. Κωνσταντίνος Μαγκούφης και Χρήστος Κατσάνος. Οι δύο τους αναλαμβάνουν να μεταφέρουν την πιστοποίηση στα εξειδικευμένα συστήματα μηχανιών δικτύων στους ήδη μετάσχοντες. Σημειώνεται ότι το πρώτο κατά σειρά πρόγραμμα θα υλοποιηθεί για 280 ώρες, ενώ ο Δήμος Τρικκαίων με τη συνεργασία της Cisco, θα ανακοινώνει εγκαίρως τα επόμενα εργαστήρια της Ακαδημίας.
 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή