Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Και να που μας έμαθε να συζητάμε ο Κώστας Σαμαράς!

Κάτι πολύ σπάνιο για τα δεδομένα της τοπικής μας κοινωνίας κατάφερε χθες ο Κώστας Σαμαράς στην παρουσίαση του βιβλίου του «Καταζητείται» στην αίθουσα της Σουίτας Art Cafe:

Μια πολιτική «συνύπαρξη» που θα πρέπει να ψάξουμε πολύ και να πάμε πολλά χρόνια πίσω για να βρούμε εάν και πότε κάτι αντίστοιχο έχει ξανασυμβεί στα Τρίκαλα.

Δεν είναι μόνο ότι ο κόσμος που παρακολούθησε την εκδήλωση ήταν πολυάριθμος, αλλά κυρίως ότι προέρχονταν από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα, τουλάχιστον του λεγόμενου «δημοκρατικού τόξου». Από δεξιούς (βλέπε Μιχάλης Ταμήλος που ήταν και παρουσιαστής του βιβλίου), κεντρώους, κεντροαριστερούς (του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ), μέχρι ακροαριστερούς της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς!
Δεν σημαίνει αυτό ότι όλοι αυτοί είχαν σύμφωνες απόψεις, κυρίως όσον αφορά την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και του «σωφρονιστικού» συστήματος της χώρας. Κάθε άλλο. Στην συζήτηση που ακολούθησε μετά τους ομιλητές (Μιχάλη Ταμήλο, Πάνο Σόμπολο, Δημήτρη Σαμαρτζή και τον ίδιο τον Κώστα Σαμαρά), μερικές από τις απόψεις που ακούστηκαν ήταν έως και εκ διαμέτρου αντίθετες.

Όμως ΕΓΙΝΕ συζήτηση. Και αυτό ήταν η μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης πράγμα που κατά την γνώμη μας οφείλεται στον Κώστα Σαμαρά. 

Ειδικά ο Κώστας Σαμαράς «πιστώνεται» το γεγονός ότι οι απόψεις του (αλλά και καταγγελίες του) πάνω σε τόσο ευαίσθητα θέματα έχουν κίνητρο την απόρριψη και ανατροπή του σάπιου σωφρονιστικού συστήματος που «ανακυκλώνει την παρανομία», με γνώμονα μια κοινωνία ανεκτικότητας που αποτρέπει την εγκληματικότητα.

Και τελικά ο λόγος του είναι απείρως πιο σωφρονιστικός από το… «σωφρονιστικό» μας σύστημα.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή