Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Κάλεσμα μαθητικού συλλαλητηρίου ενάντια στις εθνικιστικές καταλήψεις για τη Μακεδονία

   H «Πρωτοβουλία για τον Συντονισμό Σχολείων και Μαθητών Αθήνας» καλεί σήμερα όλους τους μαθητές σε συλλαλητήριο στα Προπύλαια με σκοπό την εναντίωση στις εθνικιστικές καταλήψεις που γίνονται στο όνομα της Μακεδονίας.

   Η Πρωτοβουλία αναφέρει ότι το κάλεσμα είναι για να «δώσουμε την πραγματική μάχη για ένα σχολείο στο ύψος των αναγκών μας» και για να μην αφήσουμε «τις παρακρατικές ομάδες να μας αποπροσανατολίσουν».

   Επιπλέον, υπήρξαν αντιδράσεις από την ανακοίνωση της ΔΑΚΕ για τις καταλήψεις η οποία ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια διείσδυσης εθνικιστικών, ακροδεξιών και φασιστικών ομάδων να χειραγωγήσουν τους μαθητές ώστε να προβούν σε εθνικιστικές καταλήψεις ανά τη χώρα.

   Η Πρωτοβουλία τονίζει ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επιτραπεί στους φασίστες να απλώσουν τα δίχτυα τους και στους σχολικούς χώρους.

   Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η Πρωτοβουλία «Συντονίζουμε πολύμορφες δράσεις, κρεμάμε αντιφασιστικά πανό και κάνουμε εκδηλώσεις στα σχολεία μας, για να μην χαρίσουμε ούτε μια μέρα εθνικιστικής φιέστας στους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα και τους υποστηρικτές του μίσους και του ρατσισμού».

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή