Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ακάλυπτα από ασθενοφόρα τα Κέντρα Υγείας των Τρικάλων

Τραγικά περιστατικά όπως αυτό της Αττικής ή της Κω με την ατυχή γυναίκα να καταλήγει σε μια καρότσα αγροτικού, μπορούν να συμβούν και εδώ στον νομό μας.

Όπως στην Ιπποκρατική Κω, της τουριστικής ανάπτυξης με τα φουλαρισμένα 5άστερα και 4άστερα ξενοδοχεία, μία γυναίκα έχασε τη ζωή της πάνω σε μια καρότσα φορτηγού την ώρα που την μετέφεραν στο Νοσοκομείο της Κω, γιατί το μοναδικό ασθενοφόρο βρισκόταν σε άλλο περιστατικό έτσι και στα αστραφτερά και έξυπνα Τρίκαλα του Μύλου των ξωτικών, των Μετεώρων και του Περτουλίου μπορεί να συμβεί το ίδιο καθώς λόγω της μεθοδευμένης υποστελέχωσης ώστε να ξεπουλήσουν και τις διακομιδές του ΕΚΑΒ και παρά τις τιτάνιες προσπάθειες του προσωπικού, πολλές βάρδιες σε κέντρα υγείας όπως π.χ του Κ. Υ.  Καλαμπάκας μένουν ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ από ασθενοφόρο.

Έτσι σε αυτή την περίπτωση οξέος περιστατικού σε ορεινό χωριό ή και κωμόπολη της περιοχής θα πρέπει να ξεκινήσει ασθενοφόρο από τα Τρίκαλα (αν υπάρχει διαθέσιμο).

Χωρίς κάποιος να διαθέτει ιδιαίτερες γνώσεις καταλαβαίνει εύκολα ότι οι πιθανότητες επιβίωσης ενός ασθενούς με οξύ καρδιολογικό πρόβλημα π.χ στη Χρυσομηλιά περιμένοντας διασώστες από τα Τρίκαλα είναι περίπου 0%. Αντί λοιπόν για προσλήψεις γιατρών και διασωστών στο ΕΚΑΒ, εξακολουθεί το επικίνδυνο χάος με επιφόρτωση του καθήκοντος συνοδείας βαρέως πασχόντων ασθενών (που διακομίζονται από Κ.Υ σε νοσοκομείο ή από νοσοκομείο σε νοσοκομείο) στους γιατρούς των Κ.Υ και των νοσοκομείων, ακόμα και σε γιατρούς αγροτικούς ή νέους ειδικευόμενους με ελάχιστη εμπειρία.

Με τον πιο τραγικό τρόπο ξαναμπαίνει λοιπόν το ερώτημα.

Ή οι ζωές μας ή τα κέρδη τούς.

Ως εδώ. Ζητάμε άμεσα να γίνουν όλες οι αναγκαίες προσλήψεις ώστε να μην θρηνήσουμε κι άλλα θύματα .

Όχι άλλοι αβοήθητοι νεκροί εν έτη 2023.

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ/Κ.Υ  ΤΡΙΚΑΛΩΝ.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή