Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Καπέλωμα» ναι, τσιγάρο όχι, προωθεί ο Δήμος Τρικκαίων

Θορυβήθηκε, χθες, ακόμη και το Ίδρυμα Μπεχράκη – εκ των συνδιοργανωτών του 9ου Πανελλήνιου Μαθητικού Συνεδρίου για την πρόληψη του καπνίσματος – από την αγνόηση που έκανε ο Δήμος Τρικκαιών στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Τρικάλων, μέσα από το δελτίο Τύπου.

Στο σχετικό ρεπορτάζ που διεξήγαγε το trikalanews.gr σχετικά με το θέμα της απουσίας αναφοράς των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης από τους συνδιοργάνωτες του Συνεδρίου, τόσο ο  προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας, κ. Γ. Κωνσταντάκος όσο και η διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας, κ. Β. Κάκλα, δήλωσαν,  ότι σε επικοινωνία που είχαν με το Ίδρυμα Μπεχράκη – Ερευνητικό Κέντρο, πρωτίστως τους εξέφρασε με την σειρά του, την δική του έκπληξη και δυσαρέσκεια για το γεγονός, και κατόπιν τους ενημέρωσε, ότι ως Ερευνητικό Εργαστήριο δεν φέρει καμία ευθύνη.

Την προώθηση και προβολή του Συνεδρίου, την έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου ο Δήμος Τρικκαίων και εκείνος έχει την αποκλειστική ευθύνη για τα δελτία Τύπου, τους είπε.

«Μάλιστα και το Ίδρυμα Μπεχράκη δεν είχε εικόνα, δεν ήξερε ότι δεν αναφέρονταν η Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση μέσα στους συνδιοργάνωσες και ζήτησε και το ίδιο, από τον Δήμο Τρικκαίων, να κάνει την διόρθωση με νέο δελτίο Τύπου» είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Γ.Κωνσταντάκος.

•    Μαθητικό Συνέδριο με τουλάχιστον 350 μαθητές… αλλά χωρίς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης!

 «Δεν μπορούσαμε να βγάλουμε 250-300 παιδιά από τα σχολεία, καθώς θα συμμετέχουν 7  σχολεία της Δευτεροβάθμιας που θα παρουσιάσουν τις δράσεις τους συν το Μουσικό Σχολείο που έχει  την μουσική ευθύνη του Συνεδρίου, σε μια εκδήλωση που δεν φαινόμασταν πουθενά  ως συνδιοργανωτές. Αυτό δεν επιτρέπεται και από τον Νόμο. Σε ποια εκδήλωση θα πήγαιναν τα παιδιά μέσα σε ωρολόγιο πρόγραμμα σχολείων;» τόνισε η κ. Κάκλα.

«100 παιδιά συνολικά, θα συμμετέχουν στο Συνέδριο από την Πρωτοβάθμια, δηλαδή, 4 σχολεία με δρώμενα και θα βραβευτεί και ένας μαθητής από το 17ο Δημοτικό Σχολείο» σημείωσε ο κ. Γ. Κωνσταντάκος.

•    Δηλώσεις, μετά την διόρθωση του δελτίου Τύπου του Δήμου.

Όταν το trikalanews.gr ζήτησε από τον κ. Γ.  Κωνσταντάκο να σχολιάσει, την διόρθωση στο δελτίο Τύπου του Δήμου, μετά από την δημόσια διαμαρτυρία των Διευθύνσεως Εκπαίδευσης, απάντησε:  «Από την στιγμή που έχει ανασκευάσει, με διόρθωση στο σχετικό δελτίο Τύπου ο Δήμος, εγώ προσωπικά, καλύπτομαι από τη νέα ανακοίνωση».

Στην ίδια ερώτηση, η κ. Β. Κάκλα, απάντησε: «Δεν μπορώ να πω ότι με καλύπτει η διόρθωση. Περίμενα  από τον Δήμο και δεν έγινε, ένα mea culpa  (λατινική έκφραση που σημαίνει: δικό μου το λάθος και εμφατικά, λάθος μου μεγάλο).

Σε σύμπλευση  απόψεων, ο κ. Κωνσταντάκος και η κ. Κάκλα, αναρωτήθηκαν στο trikalanews.gr : «Είναι απορίας άξιο, πώς θα γίνονταν Μαθητικό Συνέδριο, χωρίς μαθητές» με την κυρία Κάκλα, να τονίζει: «Αυτά, είναι πρωτόγνωρα πράγματα».

Τέλος, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του trikalanews.gr χθες, άτομα από τον Δήμο Τρικκαίων, προσπάθησαν να μεταπείσουν – τελικά χωρίς αποτέλεσμα –  τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης,  να  δημοσιοποιήσουν την δυσαρέσκειά τους λόγω της απουσίας αναφοράς τους στο πρωταρχικό δελτίο Τύπου του Δήμου για το «9ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο για την πρόληψη του καπνίσματος».

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή