Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Κατοχύρωση του «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» με την έγκριση τροπολογίας

   Προς ψήφιση κατατέθηκαν στη Βουλή 4 σχέδια τροπολογιών του Συντάγματος της ΠΓΔΜ από την κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ εκ των οποίων τα 2 εγκρίθηκαν.

   Για την έγκριση των τροπολογιών σημειώνεται ότι χρειάζεται η ενισχυμένη πλειοψηφία την οποία φυσικά η κυβέρνηση μπορεί να βρει εύκολα μέσω του συνασπισμού των κομμάτων που την συνθέτουν.

   Ειδικότερα, εγκρίθηκε η τροπολογία του Συντάγματος, με την οποία οι λέξεις «Δημοκρατία της Μακεδονίας» αλλάζουν με τις λέξεις «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» εκτός του άρθρου 36 και μιας συγκεκριμένης τροπολογίας που αφορά ένα ιστορικό γεγονός.

   Υπέρ της πρώτης τροπολογίας ψήφισαν 67 βουλευτές, 23 ψήφισαν κατά, ενώ 4 δήλωσαν «παρών». Yπέρ της δεύτερης τροπολογίας ψήφισαν 65 βουλευτές, 18 ψήφισαν κατά και 8 «παρών».

   Αναμένεται να γίνει η έγκριση άλλων δύο τροπολογιών οι οποίες θα συζητηθούν  στην Ολομέλεια της Βουλής.

   Έπειτα, θα ακολουθηθεί η διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης και κατάθεσης στη Βουλή των οριστικών προτάσεων της κυβέρνησης για το περιεχόμενο των συνταγματικών τροπολογιών όπου έτσι, θα επέλθει η ολοκλήρωση της τροποποίησης του Συντάγματος με το στάδιο της τελικής ψηφοφορίας κατά την οποία χρειάζεται και πάλι η επίτευξη ενισχυμένης πλειοψηφίας.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή