Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Κέντρο προσέλκυσης Κινέζων επενδυτών η αγορά ακινήτων της Αθήνας

   Σε κέντρο προσέλκυσης Κινέζων αγοραστών ακινήτων εξελίσσεται η Ελλάδα καθώς οι τιμές είναι χαμηλές και υπάρχει και το δέλεαρ του προγράμματος «χρυσή βίζα» που οδηγεί στην αύξηση της ζήτησης αγοράς ακινήτων.

   Σύμφωνα με αναφορά Κινέζας υπαλλήλου με 250.000 ευρώ στην Κίνα μπορεί κανείς να αγοράσει ένα διαμέρισμα 30 τ.μ. σε καλή περίπου περιοχή ενώ με τα ίδια λεφτά στο κέντρο της Αθήνας μπορεί να αγοράσει έως και 3 διαμερίσματα, οπότε γίνεται αντιληπτή η διαφορά.

   Μάλιστα, η ζήτηση είναι τόσο αυξημένη που οι τιμές πώλησης και ενοικίασης ακινήτων έχουν ανοδική τάση και υπάρχει η πρόβλεψη ότι το 2018-19 θα ανέβουν κι άλλο σε ποσοστό 5-7% ενώ σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών καταγράφεται αύξηση της τάξεως του 8,4% πανελλαδικά.

   Τέλος, οι περιορισμοί που εφαρμόζουν χώρες όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και η Αυστραλία σχετικά με το θεσμικό πλαίσιο μετανάστευσης,- χώρες που αποτελούσαν προορισμό για τους Κινέζους- λειτουργεί αυξητικά για την εκδήλωση του ενδιαφέροντός τους προς τις επενδύσεις στον ελληνικό χώρο και σε άλλες χώρες  του εξωτερικού γενικότερα.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή