Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Κινδυνεύει η Ευρώπη από έλλειψη μπύρας φέτος το καλοκαίρι

Προβλήματα στην τροφοδοσία ανθρακούχων ποτών στην Ευρώπη  λόγο έλλειψης του διοξειδίου του άνθρακα που χρησιμοποιείτε στα τρόφιμα (food- grade carbon dioxide -CO2),σύμφωνα με το δίκτυο CNBC.

Την ώρα που ο ενθουσιασμός για το Παγκόσμιο Κύπελο Ποδοσφαίρου και το καλοκαίρι βρίσκεται μπροστά μας, η ανάγκη για ανθρακούχα ποτά είναι αυξημένη. Η έλλειψη όμως του CO2 θα κάνει την Ευρώπη να μην μπορεί να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση.

Πολλοί παραγωγοί στις βιομηχανίες τροφίμων και ποτών προειδοποιούν τους πελάτες τους, για πολλές πιθανές ελλείψεις που θα παρουσιαστούν τις επόμενες εβδομάδες, λόγο μικρής ποσότητας διοξειδίου του άνθρακα που έχουν στη διάθεσή τους από τις λιγοστές βιομηχανίες παραγωγής του CO2.

Η πρώτη εφημερίδα που ανέφερε την έλλειψη CO2 ήταν Gas World σε όλη την Ευρώπη νωρίτερα αυτό το μήνα.-την χαρακτήρισε ως «τη χειρότερη κατάσταση όσον αφορά την τροφοδοσία που έχει πλήξη τις δραστηριότητες του CO2 στη Ευρώπη εδώ και δεκαετίες»

Προβλήματα δημιουργούνται επίσης στον εφοδιασμό τόσο της Heineken όσο και της Coca Cola. Την περασμένη εβδομάδα εκπρόσωπος της Heineken, της μεγαλύτερης ζυθοποιίας στη Βρετανική αγορά, δήλωσε στο CNBC μέσω email «όπως πολλές εταιρίες του κλάδου της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών έτσι και εμείς αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με την έλλειψη CO2 στην Ευρώπη. Συνεχίζουμε και εργαζόμαστε σκληρά για να επιλύσουμε το θέμα αυτό το συντομότερο δυνατόν, συνεργαζόμαστε με τους πελάτες μας για να ελαχιστοποιήσουμε τα προβλήματα στις επιχειρήσεις τους».

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή