​ΚΚΕ: Η Θεσσαλία γίνεται «πεδίο βολής» των αμερικανοΝΑΤΟικών φονιάδων

Ανακοίνωση εξέδωσε η κομματική οργάνωση Θεσσαλίας του ΚΚΕ όπου μεταξύ άλλων τονίζεται ότι «η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μετατρέπει όλη τη χώρα σε ένα απέραντο ΝΑΤΟικό στρατόπεδο. Κάθε μέρα που περνάει αποκαλύπτεται όλο και περισσότερο ο ευρύτερος σχεδιασμός που υπάρχει να εμπλακεί ακόμα βαθύτερα η χώρα μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των Αμερικανών προσδοκώντας τη λεγόμενη γεωπολιτική αναβάθμιση της ελληνικής αστικής τάξης στην περιοχή».

Η ίδια ανακοίνωση καταλήγει: 

«Το ΝΑΤΟ μια αποστολή έχει. Τη διασφάλιση των συμφερόντων των αμερικανικών και ευρωπαϊκών μονοπωλίων στην αντιπαράθεσή τους με τη Ρωσία και άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα όπως η Κίνα.

Γι αυτό και η εμπλοκή της δικής μας χώρας και της Θεσσαλίας στους ευρωΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, σπέρνοντας παντού βάσεις και υποδομές μια επιδίωξη έχει: να ισχυροποιήσει τη θέση της αστικής τάξης στην περιοχή, διεκδικώντας κομμάτι απ' την πίτα των αιματοβαμμένων κερδών, απ' τις μπίζνες που θέλει να ανοίξει στους τομείς της Ενέργειας και σε άλλους.

Για να το πετύχουν αυτό,  διαμελίζουν χώρες, αλλάζουν σύνορα, αιματοκυλούν τους λαούς. Γι αυτό και δεν μπορούμε και δεν πρέπει να έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και στα άλλα κόμματα που στηρίζουν επί της ουσίας αυτή την πολιτική, παρά τις επιμέρους αντιπαραθέσεις τους, δηλαδή τη ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ, τη ΧΑ κ.λπ.

Το δικό τους "εθνικό συμφέρον" είναι η διασφάλιση των κερδών του κεφαλαίου.

Το δικό μας εθνικό συμφέρον είναι η υπεράσπιση της πατρίδας μας και των κυριαρχικών της δικαιωμάτων, μαζί με το σύνολο των δικαιωμάτων που αφορούν τη ζωή μας, που η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα, πετσοκόβουν, υπογράφοντας μνημόνια, ψηφίζοντας εκατοντάδες αντιλαϊκούς νόμους».Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2023 trikalanews.gr from TNT MEDIA GROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή