Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Κλείδωσε» η συμφωνία για την επαναπροώθηση Προσφύγων

Ανακοίνωση του Γερμανικού Υπουργείου Εσωτερικών για τις επαφές με την Ελλάδα.
 
Την επίτευξη συμφωνίας με την Ελληνική Κυβέρνηση για το θέμα της επαναπροώθησης Προσφύγων, οι οποίοι έχουν καταγραφεί στο σύστημα «Eurodac» στην Ελλάδα, ανακοίνωσε η Εκπρόσωπος του Γερμανικού Υπουργείου Εσωτερικών Ελεονόρε Πέτερμαν.
 
«Τα υπουργεία Εσωτερικών έχουν συμφωνήσει και βρισκόμαστε ενώπιον της άμεσης ολοκλήρωσης. Εκκρεμεί μόνο μια τελική ανταλλαγή επιστολών. Έχουμε συμφωνήσει», δήλωσε η κ. Πέτερμαν.
 
Διευκρινίζοντας σημεία της συμφωνίας, ανέφερε πως «αφορά μόνο περιπτώσεις αιτούντων άσυλο, οι οποίοι εντοπίζονται στα γερμανοαυστριακά σύνορα και έχουν ήδη υποβάλει αίτηση σε άλλη χώρα», ενώ αναφερόμενη στο χρονικό περιθώριο κατά το οποίο μπορεί να γίνει η επαναπροώθηση, επεσήμανε ότι είναι 48 ώρες.
 
Η κ. Πέτερμαν διευκρίνισε ότι λεπτομέρειες σχετικά με το περιεχόμενο της συμφωνίας θα γίνουν γνωστές αμέσως μετά την υπογραφή της, η οποία εκκρεμεί.
 
Σε ό,τι αφορά την Ιταλία, δήλωσε ότι «είναι ακόμη σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις», ενώ την προηγούμενη Δευτέρα τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία με την Ισπανία.

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή