​Κλείσιμο του κέντρου υποδοχής στη Μόρια: Επικίνδυνο για την δημόσια υγεία

   Επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον κρίθηκε η παραμονή των προσφύγων στο κέντρο υποδοχής στη Μόρια Λέσβου καθώς οι συνθήκες οι οποίες επικρατούν σύμφωνα και με εκθέσεις αυτοψίας υπαλλήλων του τμήματος περιβαλλοντικής υγιεινής και υγειονομικού ελέγχου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας Π.Ε. Λέσβου, είναι ακατάλληλες και χρήζουν άμεσης επισκόπησης προς αντιμετώπιση προβλημάτων υγιεινής και καθαριότητας.

   Συγκεκριμένα, όπως παρατίθεται σε σχετικό κείμενο, «στην είσοδο του κέντρου διαπιστώθηκε ανεξέλεγκτη διαρροή λυμάτων, τα οποία οδηγούνται στον παρακείμενο χείμαρρο ανεπεξέργαστα και μέρος από αυτά διοχετεύονται και στο δρόμο. Επιπλέον διαπιστώθηκε διαρροή λυμάτων σε άλλο σημείο του χειμάρρου από σπασμένους αγωγούς αποχωρητηρίων, με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονη δυσοσμία και κίνδυνος για τη Δημόσια Υγεία και το Περιβάλλον γενικότερα. Διαπιστώθηκε ότι ο χώρος παρουσιάζει συνθήκες συγχρωτισμού (λόγω μεγάλου αριθμού πληθυσμού προσφύγων-μεταναστών) στους χώρους διαμονής τους (έως 15 άτομα στους οικίσκους και έως 150 σε κάθε σκηνή) με κίνδυνο μετάδοσης ασθενειών. Επίσης διαπιστώθηκε έντονη δυσοσμία και ύπαρξη εντόμων υγειονομικής σημασίας (μυγών) λόγω της αδυναμίας επιμελούς καθαριότητα των χώρων διαμονής».

   Η προθεσμία λύσης, αντιμετώπισης και αποκατάστασης των προβλημάτων αυτών σύμφωνα και με την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κας Χριστιάνας Καλογήρου είναι 30 ημέρες και στο ενδεχόμενο παρέλευσης αυτής της προθεσμίας χωρίς να έχει γίνει κάποια ενέργεια από το Υπουργείο η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα προχωρήσει στην άμεση απαγόρευση λειτουργίας του Κέντρου Υποδοχής σύμφωνα και με τα του Νόμου.Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή