Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Κλώτσησαν» 28 ΣΥΡΙΖαίοι μεταξύ των οποίων και η Παναγιώτα Δριτσέλη

Κατάθεση τροπολογίας σχετικά με την ρύθμιση θεμάτων ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Τροπολογία κατέθεσαν στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Παιδείας «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου σε θέματα Εκπαίδευσης», 28 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων και η Βουλευτής Τρικάλων Παναγιώτα Δριτσέλη.

Στην αιτιολογική Έκθεση, αναφέρεται πως «Με την προτεινόμενη ρύθμιση διευκρινίζεται ότι η κρίση για την τέλεση ή μη πειθαρχικών παραπτωμάτων εκ μέρους των εκπαιδευτικών της ιδιωτικής εκπαίδευσης και η επιβολή των προβλεπόμενων πειθαρχικών ποινών ανήκουν στην αποκλειστική αρμοδιότητα των προβλεπόμενων από τις κείμενες διατάξεις πειθαρχικών οργάνων, και σε καμία περίπτωση στην αρμοδιότητα της τριμελούς Επιτροπής της παρ. 9 του άρθρου 30 του ν. 682/1977 (Α΄ 244), όπως αντικαταστάθηκε με την παρ.9 του άρθρου 56 του ν.4472/2017 (Α΄74). Και τούτο διότι τα πειθαρχικά παραπτώματα αφενός δεν συνιστούν διδακτική, παιδαγωγική ανεπάρκεια ή επαγγελματική ασυνέπεια εκ μέρους των εκπαιδευτικών, αφετέρου αποτελούν αντικείμενο αποκλειστικής ρύθμισης των διατάξεων του πειθαρχικού δικαίου οι οποίες δεν επιδέχονται παρεκκλίσεων και εξαιρέσεων».

Στην τροπολογία προσθήκη των 28 Βουλευτών, αναφέρεται πως «προτείνεται το εξής Άρθρο: Η κρίση για την τέλεση ή μη πειθαρχικών παραπτωμάτων εκ μέρους των εκπαιδευτικών της ιδιωτικής εκπαίδευσης και η επιβολή των προβλεπόμενων πειθαρχικών ποινών ανήκουν στην αποκλειστική αρμοδιότητα των προβλεπόμενων από τις κείμενες διατάξεις πειθαρχικών οργάνων, και σε καμία περίπτωση στην αρμοδιότητα της τριμελούς Επιτροπής της παρ. 9 του άρθρου 30 του ν. 682/1977 (Α΄ 244), όπως αντικαταστάθηκε με την παρ.9 του άρθρου 56 του ν.4472/2017 (Α΄74)».

Εκπαιδευτικός ούσα η κ. Δριτσέλη, φροντίζει να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του κλάδου της…

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή