«Κόκκινη» αντίδραση την Κυριακή στα Τρίκαλα

Την αντίδραση της ΔΑΣ προκαλεί το Κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων.

Από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, μπορούν να ανοίξουν την ερχόμενη Κυριακή στα Τρίκαλα όσες επιχειρήσεις το επιθυμούν.

Αυτό το Κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων, όπως ήταν φυσικό προκάλεσε την αντίδραση της ΔΑΣ που με σύνθημα «Δεν στεκόμαστε αμέτοχοι, παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας», διοργανώνει την Κυριακή στις 10.30 το πρωί, συλλαλητήριο διαμαρτυρίας- μποϋκοτάζ στο άνοιγμα των επιχειρήσεων στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρονται τα εξής:

«Οι μεγάλες εμπορικές αλυσίδες και τα πολυκαταστήματα, τα super market, έχουν πλέον στα χέρια τους ένα πλέγμα νόμων που τους επιτρέπει να ανοίγουν όπως και όποτε θέλουν τα καταστήματα τους, να τσακίζουν τα ωράρια, τις εργασιακές σχέσεις.

Οι ελάχιστες Κυριακές των εορτών που ήταν ανοιχτά τα καταστήματα, έγιναν στην πορεία 8 Κυριακές και πλέον με το νέο νόμο δίνεται η δυνατότητα στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, να είναι ανοιχτά τα μαγαζιά κάθε Κυριακή για 6 μήνες. Η υπεράσπιση της Κυριακής αργίας, δεν είναι αγώνας που χάθηκε αλλά μάχη που βρίσκεται μπροστά μας.

Είναι αγώνας που πρέπει να δοθεί συνολικά με βάση τις ανάγκες μας, στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις, στο ωράριο. Οι γενικότερες κεντρικές εξελίξεις απαιτούν εγρήγορση, άμεση και μαχητική απάντηση! Τα μέτρα της 3ης αξιολόγησης που πατούν πάνω στην υλοποίηση των προηγούμενων μέτρων αλλά το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού, φέρνουν νέα δεινά στη ζωή των εργαζομένων.

Την ίδια στιγμή πρόκληση αποτελεί η επίσκεψη Τσίπρα στην Αμερική καθώς εμπλέκει ακόμα πιο βαθιά τη χώρα μας, στους ιμπεριαλιστικούς κινδύνους, φέρνοντας μέτρα και σχεδιασμούς "φωτιά" για το λαό. Ο εκσυγχρονισμός των F-16, με μπουγιουρντί 2,4 δισ. ευρώ, προστίθεται πάνω στο 2% του ΑΕΠ της χώρας που δίνεται κάθε χρόνο για τις πολεμικές δαπάνες στις υπηρεσίες του ΝΑΤΟ.

Καταγγέλλουμε την στάση των άλλων παρατάξεων του Σωματείου Ιδιωτικών υπαλλήλων (Ενιαίο Ψηφοδέλτιο, Αγωνιστική Πρωτοβουλία) καθότι παρόλο την Πανελλαδική απόφαση για Απεργιακή κινητοποίηση στον κλάδο του Εμπορίου δεν συγκλήθηκε Διοικητικό Συμβούλιο για να παρθεί αντίστοιχη απόφαση.

Με την στάση τους κρατάνε το Δ.Σ του Σωματείο ανενεργό, χωρίς συμμετοχή στις κινητοποιήσεις του κλάδου, χωρίς προσπάθεια για συμμετοχή των εργαζόμενων στις διαδικασίες του Σωματείου τους. Η παράταξη της ΔΑΣ όλο αυτό το διάστημα, όπως και αυτές τις μέρες, κάνει προσπάθεια τόσο να συγκληθεί Δ.Σ όσο και να πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση του Σωματείου για την οργάνωση του αγώνα του κλάδου, βρίσκοντας εμπόδιο τις παραπάνω παρατάξεις».Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή