Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Κώστας Αγοραστός: Να παραταθεί η προθεσμία καταβολής οφειλών μισθωμένων βοσκήσιμων γαιών

Να παραταθεί για εύλογο χρονικό διάστημα η προθεσμία καταβολής οφειλών μισθωμένων βοσκήσιμων γαιών, που εκπνέει στις 30 Ιουνίου, ζητεί ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός με επιστολή που απέστειλε στον Υπουργό και τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ε. Αποστόλου και Ι. Τσιρώνη αντίστοιχα.

Ο κ. Κ. Αγοραστός επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη διαδικασία είναι πολύπλοκη και μετά από επικοινωνία με κάποιους από τους Δήμους έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχουν προβλήματα, αντιδράσεις και ενστάσεις αυτών, ως προς την εφαρμογή της σχετικής υπουργικής απόφασης αναφορικά με τις επιλέξιμες εκτάσεις.

Επίσης, πολλοί κτηνοτρόφοι είναι μετακινούμενοι και δεν έχουν ενημερωθεί ακόμα ενώ υπάρχουν κτηνοτρόφοι με βοσκότοπο σε δύο και τρεις δήμους και σε πολλές περιπτώσεις σε διαφορετικές περιφερειακές ενότητες.

«Απαιτείται παράταση της προθεσμίας καταβολής, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ανάκλησης της κατανομής  βοσκήσιμων γαιών για το  έτος 2018», τονίζει ο κ. Αγοραστός.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή