Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Kώστας Πατέρας: Η τελευταία…ζαριά…!

Την ώρα που ο Ελληνικός Λαός τραγουδάει το «ρίξε μια ζαριά καλή και για μένα ρε ζωή» ο Πρωθυπουργός της Χώρας μας ρίχνει την τελευταία του… ζαριά στην πολιτική κονίστρα του τόπου. Κάνει το τελευταίο και μετέωρο βήμα, ως επικεφαλής μιας αποτυχημένης και διάτρυτης κυβέρνησης. 

Τρεις….ζαριές είχαν στην ατζέντα τους οι Τσίπρας – Καμμένος. Η πρώτη ήταν με την Ιθάκη, όπου πήγε, ο Πρόεδρος της Συγκυβέρνησης, με την στήριξη φυσικά του Πάνου Καμμένου και τους μεταφερόμενους…χειροκροτητές, να γιορτάσει την έξοδο από το πρώτο πρόγραμμα ή Τρίτο Μνημόνιο, το οποίο υπέγραψαν και τα δύο «συνεταιράκια». Την ίδια στιγμή οι καμπάνες των εκεί εκκλησιών χτυπούσαν πένθιμα. Έτσι οι πολίτες της Ιθάκης αποδοκίμασαν και έκαψαν το χαρτί του πολιτικού σόου. 

Η Δεύτερη ζαριά ήταν ο πολυδιαφημιζόμενος Ανασχηματισμός της Απελπιστίας, με το Ακροδεξιό πρόσημο του Καμμένου και των «Προθύμων» του και με τα «ρετάλια» της ανύπαρκτης Κεντροαριστεράς. Η … πένθιμη εικόνα της Ορκωμοσίας, της τελευταίας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, μιλάει μόνη της. 

Το πείραμα του ανοίγματος προς τα Δεξιά, με πολιτικούς, που μπήκαν στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας, και προς την ΚεντροΑριστερά, με πολιτικούς, που εκπροσωπούν μόνο τον εαυτό τους, ήταν τραγικό. Ο Ανασχηματισμός της… πλάκας έδωσε μόνο δύο μηνύματα. Πρώτον, πώς τα κόμματα είναι Αρχηγικά και δεν έχουν Δημοκρατικές δομές και δεύτερον, με ποιο τρόπο, οι άγνωστοι παρατρεχάμενοι και οι υπάλληλοι καθαριότητας, παίρνουν Υπουργικούς Θώκους. 

Η τελευταία και Τρίτη… ζαριά είναι οι παροχές που πρόκειται να εξαγγείλει ο Τσίπρας από το βήμα της ΔΕΘ. Στην προσπάθειά τους οι ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ να βρουν σωσίβιο τα παίζουν όλα για όλα, θυμίζοντας την περίφημη παρότρυνση του Ανδρέα Παπανδρέου με το «Τσοβόλα δώστα όλα». 

Η τρέχουσα Συγκυβερνητική προπαγάνδα καλλιεργεί προσδοκίες στους πολίτες την στιγμή που Ευρωπαίοι και Δ.Ν.Τ. κάνουν αυστηρές προειδοποιήσεις. Το Μαξίμου επιθυμεί να διασώσει τις συντάξεις, γιατί διαφορετικά θα πάει σε εκλογές… Βατερλώ τους επόμενους μήνες. Αδιαφορεί το Μαξίμου, για τους μεγάλους φόρους, σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Η κατάρτιση του σχεδίου προϋπολογισμού, τον επόμενο μήνα και οι εκλογές στο κρατίδιο της Βαυαρίας, στην Γερμανία, θα δείξουν αν οι Τσίπρας – Καμμένος θα πάθουν πανωλεθρία το φθινόπωρο, που διανύουμε, ή εάν πάρουν παράταση μέχρι τον Μάιο του 2019.

Φτηνά κόλπα ετοιμάζονται στην πολιτική κουζίνα του Μαξίμου, αλλά το… Μάρμαρο θα το πληρώσει πάλι ο Λαός. Το σχέδιο διεμβόλυσης της Δεξιάς και της ΚεντροΑριστεράς απέτυχε και η φθορά της Συγκυβέρνησης είναι μη ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ. Τις ψεύτικες υποσχέσεις, που θα δοθούν στην ΔΕΘ, δεν τις πιστεύει κανένας. Οι πολίτες δεν ξεχνούν τι έλεγε στις ΔΕΘ το 2014 και το 2015 και τι έκανε στην συνέχεια ο Πρωθυπουργός. Οι Τσίρπας – Καμμένος, που είναι και οι δύο τους καμμένα… χαρτιά, θα πέσουν μαζί. Με μετέωρο το θέμα των συντάξεων και με το «χρύσωμα» των Ενστόλων, των Δικαστικών και των Παν/κών δεν σώζονται οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. 
Η στρατηγική της απομόνωση των Τσίπρα – Καμμένου δυναμώνει την πολιτική γραμμή του Κυριάκου Μητσοτάκη και οδηγεί την Ν.Δ. σε μια μεγάλη σημασίας Εκλογική νίκη. Με τις συγκεκριμένες και ουσιαστικές θέσεις στην ΔΕΘ, ο Πρόεδρος θα σηματοδοτήσει μια νέα πορεία, προκειμένου να βρει η Πατρίδα μας «τα φτερά τα πρωτινά της τα μεγάλα». 

Το ψέμα και η προπαγάνδα έχουν κοντά πόδια και η γενικευμένη προσπάθεια της Συγκυβέρνησης για προσδοκίες και φρούδες ελπίδες, θυμίζει την Γκεμπελική προπαγάνδρα του Χίτλερ. Οι πολίτες έχουν χορτάσει από μεγάλα λόγια και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις των Τσίπρα – Καμμένου, που έφεραν την ανυποληψία του πολιτικού Συστηματος και που συσσώρευσαν πολλά δεινά στην χώρα μας. Οι πολίτες θέλουν, να βρει ξανά η πατρίδα μας τον δρόμο της προόδου και της προκοπής και οι ψυχές των ανθρώπων, που κάηκαν στο Μάτι ζητούν δικαίωση. 

Η τελευταία ΖΑΡΙΑ, λοιπόν, θα ριχθεί στη ΔΕΘ.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή