Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Κώστας Σκρέκας: «Η μεγάλη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ θα διευρυνθεί»

Την πεποίθησή του ότι η ήδη μεγάλη, παγιωμένη διαφορά της εκλογικής επιρροής της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν είναι αναστρέψιμη αλλά και θα διευρυνθεί περαιτέρω στην πορεία προς τις εκλογές, εξέφρασε ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της ΝΔ, βουλευτής Τρικάλων, κ. Κώστας Σκρέκας, μιλώντας την Πέμπτη στη ραδιοφωνική εκπομπή του κ. Νίκου Χατζηνικολάου στον realfm 97,8.

Ο κ. Σκρέκας συμμετείχε μαζί με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γιώργο Σταθάκη σε debate στο επίκεντρο του οποίου ήταν η έρευνα της MRB («εξαμηνιαίες τάσεις») για την πρόθεση ψήφου στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 31,3% και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 8 ποσοστιαίες μονάδες πίσω, στο 23,3%. Με την προβολή των εδρών η Νέα Δημοκρατία έχει 155 έδρες, δηλαδή σχηματίζει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Στην παράσταση νίκης, η ΝΔ προηγείται με 53,8% και ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 23,4%.

«Εγώ μπορώ να δω μόνο την πραγματικότητα των μετρήσεων που δείχνουν ότι από τη στιγμή που ανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την αρχηγία της ΝΔ έχουμε μια παγιωμένη μεγάλη διαφορά σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία φαίνεται ότι δεν είναι ανατρέψιμη. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει η ΝΔ, ότι πρέπει εμείς να εφησυχάζουμε και ίσα-ίσα θα πρέπει ακόμα περισσότερο να αποδείξουμε στον κόσμο την επόμενη φορά στις εθνικές εκλογές να στηρίξει και να δώσει τη δυνατότητα στη ΝΔ και στον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνουν αυτή τη μεγάλη προσπάθεια να αλλάξει η χώρα και τα κακώς κείμενα», τόνισε ο κ. Σκρέκας.

Κληθείς να σχολιάσει τη μείωση της διαφοράς κατά 1,8% έναντι της προηγούμενης έρευνας πριν από 6 μήνες, ο κ. Σκρέκας είπε θα πρέπει να κανείς να συνυπολογίσει το γεγονός ότι αυτή την περίοδο βρίσκεται στο αποκορύφωμα της από τον κ. Τσίπρα η επιχείρηση παροχολογίας και σκανδαλολογίας, χωρίς ωστόσο να πετυχαίνει το επιθυμητό για την κυβέρνηση αποτέλεσμα. «Αν κάποιος συνυπολογίσει ότι αυτή τη στιγμή ο κ. Τσίπρας έχει πατήσει βαθιά το γκάζι της παροχολογίας και της σκανδαλολογίας, νομίζω ότι αυτή η πολύ μικρή μείωση δείχνε ότι ακριβώς αυτό που προσπαθεί να πετύχει ο κ. Τσίπρας, με την παροχολογία και την υποσχεσιολογία για το μέλλον, δεν φέρνει το ποθητό αποτέλεσμα», υπογράμμισε ο κ. Σκρέκας.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην πραγματική οικονομία, ο κ. Σκρέκας επισήμανε τη μεγάλη αύξηση των οφειλών των πολιτών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, που τα τελευταία τέσσερα έτη διογκώθηκαν κατά 50 δις ευρώ, την αναιμική ανάπτυξη, το αρνητικό οικονομικό κλίμα και το εχθρικό περιβάλλον που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση απέναντι στις επενδύσεις, όπως αποδεικνύουν οι περιπτώσεις των επενδύσεων στο Ελληνικό και στις Σκουριές στη Χαλκιδική. «Είπαν πολλά, Κατά την άποψη μου εξαπάτησαν τον κόσμο, Το έχει αποδεχθεί και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας όταν είπε ότι είχαμε αυταπάτες, αλλά δυστυχώς δεν μαθαίνει από τις αυταπάτες του και συνεχίζει να επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη. Και τώρα έρχονται στο τέλος της τετραετίας να πούνε ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα. Δεν τους πιστεύει κανείς», υπογράμμισε ο κ. Σκρέκας.

Ερωτηθείς ποιες είναι οι διαφορές της πολιτικής που θα εφαρμόσει η Νέα Δημοκρατία όταν αναλάβει την κυβέρνηση, ο κ., Σκρέκας σημείωσε: «Εμείς θα σηκώσουμε τα μανίκια κ. Χατζηνικολάου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει το πολιτικό θάρρος και την πολιτική βούληση να λύσει τα προβλήματα, όχι να τα κρύψει κάτω από το χαλί, όπως επί τέσσερα χρόνια κάνει ο κ. Τσίπρας […] Τα οικονομικά προβλήματα κ. Χατζηνικολάου θα σας πω ότι εμείς θα τα λύσουμε, Θα το παλέψουμε, έχουμε προτάσεις, έχουμε συγκεκριμένο πρόγραμμα, συνεκτικό, θα τα λύσουμε και θα πάει καλύτερα η οικονομία».

Ωστόσο, υπογράμμισε ο κ. Σκρέκας, διαφορετική είναι η κατάσταση σε ότι αφορά εθνικά θέματα και αναφέρθηκε στην εθνικά επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών με την οποία η κυβέρνηση του κ, Τσίπρα αναγνώρισε και παραχώρησε στα Σκόπια «μακεδονική» εθνότητα και «μακεδονική» γλώσσα. "Τώρα ο κόσμος αρχίζει και καταλαβαίνει τι κακό έχει γίνει αυτά τα τέσσερα χρόνια, Και γι' αυτό το λόγο πιστεύω ότι όχι μόνο δεν πρόκειται να αλλάξει αυτή η διαφορά κ. Χατζηνικολάου, εγώ πιστεύω ότι αυτή η διαφορά στο τέλος θα διευρυνθεί. Και θα διευρυνθεί γιατί όλα αυτά τα οποία υποκριτικά έχτιζε ο κ. Τσίπρας τέσσερα χρόνια, όχι μόνο δεν του βγαίνουνε, ούτε στην οικονομία ούτε στα εθνικά, αλλά ίσα-ίσα γυρνάνε και μπούμερανγκ".

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του κ. Σταθάκη για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ότι κινείται εντός των πάγιων εθνικών θέσεων για το Σκοπιανό ζήτημα, ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι κανένας πρωθυπουργός πριν από τον κ Τσίπρα δεν θα τολμούσε ούτε καν να σκεφτεί να παραχωρήσει στα Σκόπια αυτά τα οποία είναι αναπόσπαστο τμήμα της εθνικής ταυτότητας και του εθνικού μας DNA.

Σε ό,τι αφορά τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς ότι η ενεργειακή της πολιτική αποτελεί πλεονέκτημα, ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε στη ραγδαία επιδείνωση των οικονομικών της μεγαλύτερης ενεργειακής επιχείρησης της χώρας, της ΔΕΗ. "Η ΔΕΗ το 2014. αν εξαιρέσουμε έκτακτα έσοδα και έξοδα για επισφάλειες, έβγαζε 4 εκατομμύρια κέρδος την ημέρα, η ΔΕΗ σήμερα που μιλάμε κ. Χατζηνικολάου έχει ζημίες 1 εκατομμύριο την ημέρα". Ο κ. Σκρέκας υπενθύμισε ότι ο οίκος Standard & Poor's κατά την πρόσφατη αξιολόγηση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της ΔΕΗ, εξέφρασε τις έντονες επιφυλάξεις της για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της Επιχείρησης, επισήμανε ότι η ΔΕΗ χρειάζεται κεφάλαια ύψους 2,2 δις ευρώ ως το 2021 και ότι πιθανότητα θα χρειαστεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση για να διασωθεί. Ο κ. Σκρέκας υπενθύμισε ακόμα τη ραγδαία αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ σε 3 δις ευρώ σήμερα, από 1 δις το 2014, καθώς και την τεράστια απαξίωση της χρηματιστηριακής της αξίας σε 200 εκατ. ευρώ από 2 δις το 2014.

Ο κ. Σκρέκας είπε επίσης ότι σημαντικά έργα στον ενεργειακό τομέα, όπως η ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων και η τρίτη δεξαμενή αποθήκευσης Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στη Ρεβυθούσα, ξεκίνησαν πριν το 2015 και προσέθεσε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το μόνο που πέτυχε είναι να σημειώσει μεγάλες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση τους. "Τι έχουν πετύχει στον ενεργειακό τομέα, πέρα από το να έχουν αφήσει νάρκες για την επόμενη κυβέρνηση" αναρωτήθηκε.

Τέλος, ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε στις διακοπές ηλεκτροδότησης σε πολλές περιοχές της χώρας, που οφείλονται στην κακή συντήρηση του δικτύου και την κακοδιαχείριση στη ΔΕΗ, τον ΑΔΜΗΕ και τον ΔΕΔΔΗΕ. "Το μόνο που λέει σήμερα η κυβέρνηση είναι ότι καταργήσανε το προηγούμενο σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας. […] Και τι φέρανε; Όχι απλά απαξίωση, αλλά διάλυση των δημόσιων εταιρειών. Αυτό πετύχανε" κατέληξε.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή