Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΑΚΟΥ ΠΑΥΛΙΤΟ!

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΙΜΤΣΑΣ

Καταρχήν Χανιώτη Παύλε Πολάκη συγχαρητήρια που κατάφερες να επανεκλεγείς –με χίλια βάσανα κατά πως λένε- και δεν θα λείψεις από την βουλή. Ευτυχώς δηλαδή, γιατί αλλιώς θα είχες πέσει σε κατάθλιψη.

Δεν γνωρίζω σε ποιόν αρχηγό θα προσκυνάτε τώρα εσύ και οι όμοιοί σου, αλλά ,πώς να το κάνουμε, ήσουν ένας απ’ αυτούς που έκανε ότι περνούσε από το χέρι σου για να πάει ο Αλέξης στο σπίτι του, ο ΣΥΡΙΖΑ στα τάρταρα και ο Μητσοτάκης στην πρωθυπουργία.

Από καιρό πάντως ήθελα να σου πω δυο , τρείς κουβέντες και τώρα που εκεί στο κόμμα σου γλύφετε πληγές, είναι ευκαιρία. Έτσι για να καταλάβεις πως οι απειλές και η βρισιές , δεν σας βγήκαν σε καλό.

Με λένε Θύμιο και ένα συνοικιακό μαγαζί με ηλεκτρικά είχα. Τώρα που πήρα σύνταξη, το διαχειρίζεται ο γιός μου. Μια χαρά τα πήγα στην ζωή μου, πάντρεψα και τις δύο κόρες μου και αποσύρθηκα χωρίς να χρωστάω πουθενά και με τι κεφάλι ψηλά.

Τώρα, μη σου κακοφανεί, αλλά όλο μου το σόι, συντηρητικοί άνθρωποι είμαστε, συντηρητικά ψηφίζαμε και ψηφίζουμε. Μόνο ο πατέρας μου ξεστράτισε μια φορά και ψήφισε το Γέρο της Δημοκρατίας, και μία άλλη, όταν το 1981 εγώ την ΄έκανα΄΄προς τον Αντρέα. Από τότε πάντα δεξιά και χωρίς λοξοκοιτάγματα.

Όμως στις τόσες εκλογές και κυβερνήσεις που πέρασαν, ποτέ δεν θυμάμαι να έζησα πολιτική ατμόσφαιρα με τόσες απειλές ,βρισιές, μίσος και διχασμό.
Κάναμε τις συγκεντρώσεις στις πλατείες, σηκώναμε τα πανό, φωνάζαμε τα συνθήματα, έλεγαν οι αρχηγοί τα ψέματα στα μπαλκόνια , και την άλλη μέρα δεξιο-κεντρο- αριστεροί καλοί και διαλεγμένοι. Χαμένοι, κερδισμένοι όλοι στα ίδια καφενεία και τσιπουράδικα.

Να σκεφτείς Παυλίτο και μαζί με σένα και οι όμοιοί σου, ότι στο ένα συμπεθεριό από την μία κόρη, οι παλιοί, ΕΔΑ ψήφιζαν και οι νεότεροι το τιμημένο ΚΚΕ. Το άλλο συμπεθεριό από την άλλη κόρη, όταν λένε το όνομα Αντρέας, σηκώνονται όρθιοι και σταυροκοπιούνται. Τόση λατρεία.
Αλλά όταν συγκεντρωνόμαστε σε γιορτές επετείους και τέτοια, τρώμε πίνουμε, ρίχνουμε και κανένα πολιτικό τσακωμό, αλλά μέχρι εκεί. Ούτε διχαστήκαμε, ούτε μισηθήκαμε και ούτε κόψαμε τηλέφωνα και καλημέρες.

Με εσάς όμως τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Τι φαρμάκι, τι πάθος, τι μίσος είχατε εναντίον μας και πρώτος απ΄όλους εσύ, δεν λέγεται!
Και αυτό το μίσος και την τυφλή οργή τα έζησα με τα μάτια μου στις συγκεντρώσεις σας όπως εκεί έξω από την βουλή ( Θυμάσαι, να καεί να καεί η πουτ…να η βουλή) και στην marfin, με τις δολοφονίες.

Όταν όμως το 2015, λίγο πριν γίνετε κυβέρνηση, άκουσα το σύνθημα σας «Η τους τελειώνουμε η μας τελειώνουν», πραγματικά μου κακοφάνηκε. Δηλαδή, είχαμε πόλεμο και θα έβγαιναν ξιφολόγχες;
«Εντάξει» είπα «υπερβολές, δεν θα φοβηθούμε κιόλας!»
Ξέρεις όμως πότε φοβήθηκα πραγματικά; Όταν κλείσατε τις τράπεζες και λίγο έλλειψε να κλείσω και εγώ το μαγαζί. Θες όμως με κάτι που τα είχα φυλαγμένα στο σπίτι, θες που στεγνώσαμε το σκατό, κατάφερα να μείνω όρθιος.

Υστερα το 2019, όταν καταλάβατε πως θα χάνατε στις επερχόμενες εκλογές, ξαναβγήκατε στους δρόμους με περισσότερο μίσος και οργή. Εσείς που είχατε το ηθικό πλεονέκτημα ΄΄της πρώτης φορά αριστερά΄΄ ενισχύσατε το «Η μας τελειώνουν η τους τελειώνουμε» με το επίσης μισητό και διχαστικό «η εμείς η αυτοί». Και προφανώς εγώ ήμουν στους « αυτούς!»

Είπα τότε και εγώ και μαζί με εμένα και πολλοί άλλοι ομονοούντες, αφού θέλουν πόλεμο, θα τον έχουν! Και γυρίσαμε το σύνθημά σας από την ανάποδη: «Οι εμείς η αυτοί» είπαμε, και το αποτέλεσμα το γνωρίζεις: Χάσατε με 7% διαφορά και ο Μητσοτάκης έγινε πρωθυπουργός.

Πιάσατε πάγκο στην βουλή, γίνατε αντιπολίτευση, αλλά δεν το βάλατε κάτω. Καλή κουβέντα δεν είπατε για ότι και αν έκανε η νέα κυβέρνηση. Μόνο φαρμάκι έβγαινε από το στόμα σας. Νέος διχασμός, νέο μίσος, νέα έχθρα. Μέχρι και παιδεραστές βαφτίσατε τους κυβερνητικούς, και αν χάνονταν κανένας πρόσφυγας η μετανάστης, χρεώνατε για δολοφόνο τον πρωθυπουργό.
Και μ΄αυτά και με εκείνα, φτάσαμε στο 2023. Θυμάμαι την φωτογραφία που ανάρτησες Παυλίτο με τους δικαστικούς και τους δημοσιογράφους που τους είχες προγράψει και μόνο το « καταζητούνται νεκροί η ζωντανοί » έλειπε από κάτω, λες και ζούσαμε μέρες φαρ- ουέστ! Και βέβαια, ενισχύσατε τα συνθήματά σας με εκείνο το ανατριχιαστικό «Η δεύτερη φορά θα είναι αλλιώς!»

Και αναρωτήθηκα και εγώ και μαζί μου και πολλοί άλλοι!
«Δηλαδή, τι θα γίνει την δεύτερη φορά που θα είναι αλλιώς; Θα στήσετε λαϊκά δικαστήρια, θα μας στείλετε εξορία;»
Και η δεύτερη φορά ήταν πραγματικά αλλιώς, αλλά όχι για εμάς , αλλά για εσάς . Γιατί ο Κυριάκος, σας διέλυσε με μία διαφορά 23%.

Τώρα τι θα κάνεις Παυλίτο και εσύ και οι όμοιοί σου, πως θα πορέψετε, με ποιόν αρχηγό και με ποιό κόμμα, εσείς ξέρετε.
Μόνο μην αρχίσεις πάλι την ίδια ιστορία με το πληκτρολόγιο. Γιατί όπως είπε και κάποιος που ξεχνάω το όνομά του, η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα.
Η σαν καραγκιοζιλίκι. Δεν θυμάμαι ακριβώς πως το είπε.

[email protected]

 

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή