Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ακριβότερο φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης

Αυξημένη αναμένεται να είναι φέτος η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, η διάθεση του οποίου ξεκινά σε μια βδομάδα.

Επιφυλακτικοί είναι και φέτος οι καταναλωτές, που μπορεί να ξεκίνησαν τις προαναγγελίες, σε περιορισμένες όμως ποσότητες.

Η διανομή του πετρελαίου αρχίζει επισήμως την Κυριακή 15 Οκτωβρίου και η μέχρι σήμερα διακύμανση των διεθνών τιμών δείχνει, ότι τα νοικοκυριά που εξακολουθούν να εξαρτώνται από το πετρέλαιο θέρμανσης θα συνεχίσουν να το πληρώνουν ακριβά.

Με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα ως προς την εξέλιξη της διεθνούς τιμής του αργού και των προϊόντων του, αλλά και της ισοτιμίας δολαρίου-ευρώ, εκτιμάται το πετρέλαιο θέρμανσης θα κάνει πρεμιέρα στη λιανική και φέτος γύρω στα 93 λεπτά το λίτρο και στα ίδια σχεδόν επίπεδα (90-92 λεπτά το λίτρο) με την τιμή κλεισίματος τον Απρίλιο του 2017»

Το κόστος της θέρμανσης συνεπώς θα είναι και φέτος βαρύ καθώς για να γεμίσει μια δεξαμενή πετρελαίου χρειάζονται κατ΄ ελάχιστον 1.000 λίτρα, οπότε θα πρέπει να καταβληθούν 930 ευρώ.

Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης άρχισε να διαμορφώνεται σε υψηλά επίπεδα από πέρυσι, με την επιβολή του αυξημένου Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) από τα 230 στα 280 ευρώ το χιλιόλιτρο.
 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή