​Κρητικά βότανα κατά των ιώσεων και των καρδιαγγειακών νοσημάτων

   Tρία βότανα της Κρήτης, που μέχρι σήμερα είναι γνωστά επειδή αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τις ιώσεις και τα κρυολογήματα, ενδέχεται να έχουν κι άλλες ευεργετικές ιδιότητες.

   Την πιθανότητα να μελετηθεί μελλοντικά και για καρδιαγγειακά νοσήματα η δράση του εκχυλίσματος από τα συγκεκριμένα βότανα, αφήνει ο καθηγητής Γενικής Ιατρικής & Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Χρήστος Λιονής.

   «Βεβαιότατα υπάρχουν αρκετές υποθέσεις, αρκετές μαρτυρίες και πολλά βιβλιογραφικά δεδομένα που μας λένε ότι υπάρχουν δυνατότητες στο εγγύς ή απώτερο μέλλον να κοιτάξουμε και άλλες «περιοχές» και κυρίως να χρησιμοποιήσουμε την ισχυρή αντιφλεγμονώδη αρχικά, και σε δεύτερη φάση, αντιοξειδωτική δράση των τριών θεραπευτικών βοτάνων, που έχουν χρησιμοποιηθεί σε αυτό το φυσικό προϊόν», τονίζει ο καθηγητής.

   Όπως επισημαίνει, «έχουν γίνει πολύ μεγάλες ανακοινώσεις και στο πρόσφατο ευρωπαϊκό καρδιολογικό συνέδριο, αλλά υπάρχουν και δημοσιεύσεις αξιοποίησης των αντιφλεγμονωδών δράσεων βιολογικών ουσιών, για την πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων».

   Σε ερώτηση για το αν οι ερευνητές θα στρέψουν τώρα τη μελέτη τους προς αυτή την κατεύθυνση ο κ. Λιονής ήταν σαφής: «Είναι μέσα στη σκέψη μας, αλλά προς το παρόν μένουμε στην αξιοποίηση αυτής της καινούργιας τεκμηρίωσης, ως προς την αντιϊκή δράση. Και για αυτό το λόγο η πρώτη μας και άμεση προτεραιότητα είναι να εξετάσουμε, και να δώσουμε και άλλα στοιχεία για την κλινική τους αποτελεσματικότητα, στην αντιμετώπιση των ιογενών λοιμώξεων του άνω αναπνευστικού και της γρίπης, και συγχρόνως να δούμε και σε ποιο βαθμό μπορούν να υπάρξουν ενδείξεις, για την πρόληψη των ιογενών λοιμώξεων».Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή