Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ακρίβεια και αποζημιώσεις τα πιο σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Τρικαλινοί

Πάνω από το 70% των Τρικαλινών βλέπουν θετικά τον Δημήτρη Κουρέτα

Τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες ανά Θεσσαλικό νομό, παρουσίασε έρευνα της GPO για λογαριασμό του λαρισαϊκού ΜΜΕ Larissapress.

Η καλπάζουσα ακρίβεια σε ποσοστό 81,2% αποτελεί το υπ’ αριθμόν ένα ζητούμενο και για τους κατοίκους της Θεσσαλίας, όπως ακριβώς συμβαίνει και σε πανελλαδικό επίπεδο. Στα Τρίκαλα, το θέμα της ακρίβειας αγγίζει το 74,1% των πολιτών ενώ πρώτο έρχεται στην περιοχή του νομού Τρικάλων το θέμα των αποζημιώσεων από τις πλημμύρες με το ποσοστό να ξεπερνά το 75%. 

Η έρευνα διεξήχθη εν μέσω των αγροτικών κινητοποιήσεων, γεγονός που φέρνει στην τρίτη θέση το αγροτικό με 46,4%, σε Θεσσαλικό επίπεδο, αλλά και να αναδεικνύεται το μέγεθος της καταστροφής στον αγροτικό τομέα του νομού Τρικάλων, με το αντίστοιχο ποσοστό στην περιοχή μας να εκτοξεύεται στο 53,7%.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια, η Καρδίτσα φαίνεται πιο πληγωμένη από κάθε άλλο νομό, αφού τα εν λόγω προβλήματα αγγίζουν άνω του 90% των ερωτηθέντων.

Το 79,6% των Τρικαλινών βλέπουν θετικά τον Δημήτρη Κουρέτα

Στο πολιτικό σκέλος της δημοσκόπησης, η εκλογή του κ. Κουρέτα στη θέση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας αντιμετωπίζεται ως ένα θετικό γεγονός από το 74,2% των συμμετεχόντων στην έρευνα, ποσοστό ιδιαιτέρως υψηλό με οριζόντια διείσδυση σε όλες τις δημογραφικές, κοινωνικές και πολιτικές ομάδες του πληθυσμού.

Συγκεκριμένα, εκτός των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 95% και του ΣΥΡΙΖΑ με 88,3%, η εκλογή Κουρέτα αντιμετωπίζεται θετικά από την πλειοψηφία και των ψηφοφόρων της ΝΔ με 67% αλλά και του ΚΚΕ με 79%.

Πλειοψηφικές είναι επίσης οι θετικές απόψεις για το νέο Περιφερειάρχη και στους τέσσερις νομούς με το υψηλότερο ποσοστό να καταγράφεται στη Μαγνησία με 80,4%, ενώ ακολουθούν τα Τρίκαλα με 79,6%, ο νομός Καρδίτσας με 75% και ο νομός Λάρισας με 66,6%. Οριζόντια είναι επίσης η αποδοχή του κ. Κουρέτα σε όλες τις ηλικιακές ομάδες του εξεταζόμενου πληθυσμού.

Trikala News
Author: Trikala News

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή