​Κτηματολόγιο: Επιβολή κυρώσεων για τα αδήλωτα ακίνητα

14 Nov 2018 Ελλαδα

   Έκκληση στους ιδιοκτήτες να δηλώσουν τα ακίνητά τους στο κτηματολόγιο απηύθυνε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας.

   Ο Στράτος Παραδιάς τόνισε ότι ο νόμος έχει αλλάξει και η ακίνητη περιουσία κάποιου μπορεί να παραγραφεί και να περάσει στο Δημόσιο εάν ο ιδιοκτήτης δεν υποβάλλει την αίτηση του εντός 7 ετών και όχι 20 όπως ίσχυε στο παρελθόν.

   Πρόσθεσε ότι υπάρχουν πολλά αστικά ακίνητα που είναι αδήλωτα, μίλησε για περιφρόνηση του Συντάγματος και αναρωτήθηκε γιατί οι αρμόδιες αρχές δεν κοιτάνε στο υποθηκοφυλακείο για τα σχετικά στοιχεία των ακινήτων.

   Ξεκίνησε άλλωστε η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας, σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΔΔ «Ελληνικό Κτηματολόγιο». 
   Η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων για τις περιοχές αυτές λήγει στις 12-02-2019 για τους κατοίκους εσωτερικού και στις 13-05-2019 για τους κατοίκους εξωτερικού και το Ελληνικό Δημόσιο.

   Σύμφωνα με το Ελληνικό Κτηματολόγιο. η υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτική, άλλως επέρχονται οι κατά το νόμο προβλεπόμενες κυρώσεις.

   Τα ακίνητα τα οποία δεν θα δηλωθούν κατά τη διάρκεια της κτηματογράφησης, θα καταγραφούν στις Αρχικές Εγγραφές ως «αγνώστου ιδιοκτήτη» και εφόσον δεν πραγματοποιηθούν οι σχετικές διορθώσεις στις προβλεπόμενες προθεσμίες, θα περιέλθουν στο Ελληνικό Δημόσιο.

   Συνεπώς, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, είναι ιδιαίτερα κρίσιμο οι δικαιούχοι να προσέλθουν το αργότερο έως την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας συλλογής δηλώσεων ιδιοκτησίας (12-02-2019) για να υποβάλλουν την δήλωση τους, διαφορετικά θα απαιτηθεί μεγαλύτερο κόστος και περισσότερος χρόνος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

admins
Author: admins

Share:
Έφυγε από τη ζωή η Βαΐα Αποστολίδη

Έφυγε από τη ζωή η Βαΐα Αποστολίδη

Με θλίψη ανακοινώνουμε την απώλεια της πολυαγαπημένης μας μητέρας, γιαγιάς και θείας, Βαΐας Αποστολίδη …
Νίκη Κεραμέως: «Θέλουμε τη διευκόλυνση των εργαζομένων και την προστασία των δικαιωμάτων τους»

Νίκη Κεραμέως: «Θέλουμε τη διευκόλυνση των εργαζομένων και την προστασία των δικαιωμάτων τους»

Σε επίκαιρες ερωτήσεις του KKE και της Νέας Αριστεράς, αναφορικά με εγκύκλιο που αφορά στην εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας …
Από την Καρδίτσα η 44χρονη που σκοτώθηκε από πτώση κλαδιού πλατάνου στο Λιτόχωρο

Από την Καρδίτσα η 44χρονη που σκοτώθηκε από πτώση κλαδιού πλατάνου στο Λιτόχωρο

Η Γεωργία Θώδου – Ντάφου σκοτώθηκε από πτώση κλαδιού πλατάνου ενώ καθόταν σε καφετέρια στις όχθες του ποταμού Ενιπέα …