​Κτηματολόγιο: Επιβολή κυρώσεων για τα αδήλωτα ακίνητα

   Έκκληση στους ιδιοκτήτες να δηλώσουν τα ακίνητά τους στο κτηματολόγιο απηύθυνε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας.

   Ο Στράτος Παραδιάς τόνισε ότι ο νόμος έχει αλλάξει και η ακίνητη περιουσία κάποιου μπορεί να παραγραφεί και να περάσει στο Δημόσιο εάν ο ιδιοκτήτης δεν υποβάλλει την αίτηση του εντός 7 ετών και όχι 20 όπως ίσχυε στο παρελθόν.

   Πρόσθεσε ότι υπάρχουν πολλά αστικά ακίνητα που είναι αδήλωτα, μίλησε για περιφρόνηση του Συντάγματος και αναρωτήθηκε γιατί οι αρμόδιες αρχές δεν κοιτάνε στο υποθηκοφυλακείο για τα σχετικά στοιχεία των ακινήτων.

   Ξεκίνησε άλλωστε η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας, σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΔΔ «Ελληνικό Κτηματολόγιο». 
   Η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων για τις περιοχές αυτές λήγει στις 12-02-2019 για τους κατοίκους εσωτερικού και στις 13-05-2019 για τους κατοίκους εξωτερικού και το Ελληνικό Δημόσιο.

   Σύμφωνα με το Ελληνικό Κτηματολόγιο. η υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτική, άλλως επέρχονται οι κατά το νόμο προβλεπόμενες κυρώσεις.

   Τα ακίνητα τα οποία δεν θα δηλωθούν κατά τη διάρκεια της κτηματογράφησης, θα καταγραφούν στις Αρχικές Εγγραφές ως «αγνώστου ιδιοκτήτη» και εφόσον δεν πραγματοποιηθούν οι σχετικές διορθώσεις στις προβλεπόμενες προθεσμίες, θα περιέλθουν στο Ελληνικό Δημόσιο.

   Συνεπώς, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, είναι ιδιαίτερα κρίσιμο οι δικαιούχοι να προσέλθουν το αργότερο έως την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας συλλογής δηλώσεων ιδιοκτησίας (12-02-2019) για να υποβάλλουν την δήλωση τους, διαφορετικά θα απαιτηθεί μεγαλύτερο κόστος και περισσότερος χρόνος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή