Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Κύμα» συμπαράστασης από τα Τρίκαλα προς τους πυρόπληκτους της Αττικής

Συγκεντρώνονται σε πολλά σημεία της πόλης τρόφιμα και ιατρικό υλικό.
 
Στην χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων, ο Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Αυγέρος, κατέθεσε την πρόταση, ο Δήμος Τρικκαίων, να είναι ο Συντονιστής της προσπάθειας συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας και αυτός που θα αναλάβει την μεταφορά της βοήθειας στην πυρόπληκτη Αττική.

Χθες το βράδυ, ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, ζήτησε να μείνουν οι Τρικαλινοί …ψύχραιμοι, καθώς γειτονικοί Δήμοι των πυρόπληκτων περιοχών, δίνουν βοήθεια και καλύπτονται ανάγκες των πυρόπληκτων και να περιμένουμε την σημερινή συνεδρίαση της ΚΕΔΕ όπου θα παραστεί για να υπάρξει καλύτερη εικόνα για το τι ακριβώς χρειάζονται οι πυρόπληκτοι.

Και ενώ ο Δήμαρχος έλεγε τα παραπάνω, από τον Δήμο έφευγε «δελτίο τύπου» με το οποίο καλούσε τους Τρικαλινούς σε συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης στο κτίριο των «Εθελοντών Τρικάλων» (κάτω από το Φρούριο) από τις 9 σήμερα το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ και μέχρι την Παρασκευή τις ίδιες ώρες.

Σύμφωνα με το «δελτίο τύπου», ζητούνται:  

  • Τρόφιμα μακράς διάρκειας (μακαρόνια, ρύζι, κονσέρβες, ζάχαρη, αλάτι κ.α.)
  • Είδη προσωπικής υγιεινής (Οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, στοματικό διάλυμα, σαμπουάν, αφρόλουτρα, σφουγγάρια, σαπούνια, πετσέτες προσώπου – σώματος, ξυραφάκια, αφρό ξυρίσματος, χτένες, χαρτιά υγείας, αποσμητικό roll on, ωτοκαθαριστικά)
  • Νερό, στις υπάρχουσες διαφορετικές συσκευασίες

Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το 2431073169.

«Εκτιμώ ότι σαφώς θα χρειαστούν ρούχα», ανέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Χρήστος Λάππας αλλά στο «δελτίο τύπου» του Δήμου, αναφέρεται πως «Είδη ρουχισμού, εάν χρειαστούν, υπάρχουν ήδη ταξινομημένα ανά φύλο και ηλικία στη μονάδα που λειτουργεί από τους Εθελοντές Τρικάλων, στην περιοχή του Αγίου Οικουμενίου» και προστίθεται «Ο Δήμος Τρικκαίων βρίσκεται σε επαφή με τους αρμόδιους, για το ενδεχόμενο να χρειαστούν πρόσθετα είδη προς συγκέντρωση για τους πυρόπληκτους. Ο Δήμος Τρικκαίων σε συνεργασία με τους ΄΄Εθελοντές Τρικάλων΄΄,  θα υποδέχεται, στον ίδιο χώρο, και είδη που τυχόν συλλέξουν άλλοι Φορείς, προκειμένου όλα μαζί να κατευθυνθούν σε όσους τα χρειάζονται.

Το Περιφερειακό Τμήμα Τρικάλων του Ερυθρού Σταυρού, ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλία βοήθειας για τους πυρόπληκτους της Ραφήνας και κάλεσε όποιον θέλει να συνδράμει με

  • Ξηρή τροφή μακράς διαρκείας (φρυγανιές, παξιμάδια, μπισκότα)
  • Φάρμακα, γάζες, φυσιολογικούς ορούς, αντιεγκαυματικές αλοιφές κλπ.
  • Μωρομάντηλα, παιδικές πάνες κλπ..

Τα είδη θα συγκεντρωθούν στα γραφεία του του Ερυθρού Σταυρού (Αθ. Διάκου και Ερυθρού Σταυρού-τηλ. 2431027430) σήμερα από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Το «Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης» Τρικάλων και το Παράρτημα του «Θέλω» στα Τρίκαλα, από σήμερα  και τις επόμενες 2 μέρες από τις 10 το πρωί μέχρι την 1 το μεσημέρι  συγκεντρώνει τα εξής είδη:
Φάρμακα, γάζες, betadine, fucidin, fucicort, μάσκες, μωρομάντηλα καθώς και σνακς όπως μπισκότα, φρυγανιές, παξιμάδια, κρουασάν κ.ά. προκειμένου να σταλούν στις πληγείσες περιοχές.

Η «Λέσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού» σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως ξεκίνησε την συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας και κάνει έκκληση να προσφερθεί αίμα.

Οι καφετέριες «Bonjour», θα συγκεντρώνουν και αυτές ανθρωπιστική βοήθεια από σήμερα και για 2 μέρες από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Λογικά σήμερα, θα υπάρξουν ανακοινώσεις και από άλλους Συλλόγους και Φορείς, καθώς τα τηλεφωνήματα και τα μηνύματα από χθες το πρωί, από επιχειρηματίες και από απλούς πολίτες ήταν δεκάδες προς τον Δήμο Τρικκαίων για το πώς μπορούν να βοηθήσουν, όπως ανέφερε ο κ. Παπαστεργίου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, με προτροπή του κ. Λάππα, τήρησε και ενός στη μνήμη των αδικοχαμένων νεκρών των φονικών πυρκαγιών.
 
 
 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή