Αλ. Βατόπουλος: Κίνδυνος έξαρσης της πανδημίας. “Χρειάζεται προσοχή και όχι φόβος”…

Υπάρχει ενδεχόμενος κίνδυνος έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού τις επόμενες δύο εβδομάδες, παραδέχεται ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος αλλά υπογραμμίζει ότι «χρειάζεται προσοχή και όχι φόβος».

Ειδικότερα για την εξέλιξη της πανδημίας ο κ. Βατόπουλος αναγνώρισε ότι υπάρχει ένας ενδεχόμενος κίνδυνος έξαρσης, αλλά με τα πολλά τεστ και τα μέτρα προστασίας που λαμβάνονται μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά.

«Χρειάζεται να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί στην ανάλυση των δεδομένων και στην κατανόηση της πορείας της πανδημίας ώστε να μπορούμε έγκαιρα να προτείνουμε λύσεις και μέτρα. Είναι θέμα έντασης προσοχής και όχι φόβου», είπε χαρακτηριστικά.

Ο καθηγητης χαρακτήρισε θετική εξέλιξη το γεγονός ότι σε σχέση με πέρυσι δεν έχουμε την ίδια αναλογία θανάτων και βαριών νοσηλειών με βάση και τα κρούσματα…

Όπως είπε αυτό οφείλεται στον εμβολιασμό, την αυξημένη προσοχή του πληθυσμού και στο ότι η επιδημία εντοπίζεται πλέον στις μικρότερες ηλικίες, οπότε έχουμε και ελαφρύτερα περιστατικά.

Για τον εμβολιασμό των παιδιών και τις όποιες επιφυλάξεις των γονιών, ο καθηγητής, επικαλούμενος τα σημερινά δεδομένα, υπήρξε καθησυχαστικός καθώς εκατομμύρια παιδιά έχουν εμβολιστεί χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή