Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Λευκά περιστέρια» δεν υπάρχουν στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων

Με «βολές» κατά της ΔΑΣ η νέα ανακοίνωση της ΔΑΚΕ.
 
Σε αναγνώριση και της δική της ευθύνης, προχώρησε η παράταξη της ΔΑΚΕ εκδίδοντας νέα ανακοίνωση σχετικά με τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων.

Στην ανακοίνωση, αναφέρονται τα εξής:

« ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΟ ΕΚΝΤ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

Έπειτα από την ακύρωση της εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης του ΕΚΝΤ στις 24/5/18  ήρθε η ώρα όλες οι εμπλεκόμενες παρατάξεις να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, για μία διαδικασία που κανένας δεν είναι άμοιρος ευθυνών.
ΛΕΥΚΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΕΚΝΤ.

Αυτό έχουμε να πούμε στην παράταξη της Δ.Α.Σ. που προσπαθεί με περισσή ευκολία να μοιράσει τις ευθύνες στις άλλες παρατάξεις, αποποιούμενη, όπως πάντα άλλωστε, τις δικές της ευθύνες.

Αυτό έχουμε να πούμε σε όσους στοχοποιούν ιστορικά Σωματεία, τα οποία συμμετέχουν στις διαδικασίες του Εργατικού μας Κέντρου για πάνω από 30χρόνια και πριν ακόμα να γίνει έλεγχος των δικαιολογητικών τους κάποιοι πετάνε λάσπη, πιστεύοντας ότι έτσι εξαγνίζονται.

Καλούμε τους συμμετέχοντες σε αυτή την προπαγάνδα παραπληροφόρησης να σταματήσουν να ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα και να θολώνουν τα νερά.

Ως παράταξη προσπαθήσαμε από το 2015 που οι εργαζόμενοι μας έδωσαν την πλειοψηφία, μέχρι και το Νοέμβριο του 2017,να εκλεγεί διαπαραταξιακό Προεδρείο και να δοθεί λύση στο αδιέξοδο που υπήρχε στο ΕΚΝΤ και δυστυχώς στο κάλεσμά μας αυτό η παράταξη της Δ.Α.Σ. κώφευε.

Από το συνέδριο του 2015 η παράταξή μας, μετά από 4 διορισμούς προσωρινής διοίκησης, με τη συμμετοχή μόνο της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚΕ-καθότι η Δ.Α.Σ αρνούνταν τον διορισμό της-προσπαθούσε να σχηματίσει προεδρείο, αλλά η ΠΑΣΚΕ δεν συναινούσε για τη συγκρότηση αυτού, είτε γιατί ο επικεφαλής της ήθελε να εκλεγεί Πρόεδρος, παρότι δεύτερη δύναμη, είτε γιατί είχαν άλλα σχέδια στο μυαλό τους.

Τα σχέδια της ΠΑΣΚΕ έγιναν γνωστά σε όλους όταν εν κρυπτώ προσέφυγε στο πρωτοδικείο για διοριστεί μονοπαραταξιακή Διοίκηση στο Εργατικό Κέντρο.

Αυτό που επιδίωκαν τρία χρόνια τώρα ήταν να αλλοιώσουν την πραγματική δύναμη του Εργατικού Κέντρου με την αλλαγή των συσχετισμών των δυνάμεων των παρατάξεων και αυτό μπορούσε να γίνει μόνο εάν είχαν τον πλήρη έλεγχος του.

Αντί λοιπόν να ακολουθήσουν πιστά τα όσα το δικαστήριο με την εντολή διαταγής προσωρινής διοίκησης τους εξουσιοδότησε(Διεξαγωγή συνεδρίου και τρέχουσες οικονομικές ανάγκες)επιδόθηκαν αρχικά σε μια αήθη επίθεση κατά πάντων, εμφανίζοντας όλους τους άλλους ανίκανους και εαυτούς ικανούς, σε αντικαταστάσεις προσώπων από διάφορες επιτροπές, σε αντισυναδελφικές συμπεριφορές και αντί να προχωρήσουν με καθαρές διαδικασίες σε εκλογές, έβαλαν σε εφαρμογή τα βρώμικα σχέδιά τους ώστε να αλλοιώσουν τους συσχετισμούς και τα αποτελέσματα των εκλογών.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΝ ΟΤΙ ΣΠΕΡΝΟΝΤΑΣ ΑΝΕΜΟΥΣ ΘΑ ΘΕΡΙΖΑΝ ΘΥΕΛΛΕΣ!

Αφήνοντας υπονοούμενα ότι διαθέτουν στοιχεία περί μη εγκυρότητας διαδικασιών για Σωματεία της δύναμης του ΕΚΝΤ που στηρίζουν την παράταξή μας, επιχείρησαν να μην τα συμπεριλάβουν στις νόθες εκλογές που ήθελαν να πραγματοποιήσουν στις 24/5/18 ενώ συγχρόνως προχώρησαν σε υπερδιπλασιασμό των ψηφισάντων μελών άλλων σωματείων που έχουν τον απόλυτο έλεγχό τους (ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ , ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ &ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ),σε επανενεργοποίηση Σωματείου που δεν είχε πάρει μέρος στις εκλογές του Εργατικού Κέντρου το 2015 (ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ) και σε περίεργες εκλογικές διαδικασίες ακόμα και στο  ΠΑΝΕΡ/ΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ Ο.Τ.Α –Δ.Ε.Υ.Α ΔΗΜΩΝ & ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ!!!

Σήμερα αντί ο καθένας να πετάει λάσπη, αντί να κλαίμε πάνω από το χυμένο γάλα και τα λάθη του χθες, μόνο μία λύση υπάρχει και εμείς θα την υπερασπιστούμε ανοιχτά και καθαρά.

– Όλες οι παρατάξεις να συμμετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο και στο Προεδρείο με αναλογική εκπροσώπηση με στόχο να πραγματοποιηθούν καθαρές και αδιάβλητες εκλογές.
– Πλήρης έλεγχος των φακέλων των Σωματείων και αφαίρεση όσων αντιπροσώπων έχουν εκλεγεί παράτυπα.
– Δέσμευση όλων των παρατάξεων για αντιπροσωπευτικό προεδρείο μετά τις εκλογές.

Η παράταξή μας για πολλά χρόνια είχε την ευθύνη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, μία ευθύνη που την τίμησε και τη σεβάστηκε.
Ως παράταξη σταθερά και αταλάντευτα συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο.

Υπεύθυνα και χωρίς να λασπολογούμε καταθέτουμε τις θέσεις μας ενώ ταυτόχρονα είμαστε έτοιμοι να αποδεχθούμε όποια πρόταση συμβάλλει για να σταματήσει επιτέλους η απαξίωση του Εργατικού μας Κέντρου.

Εμείς αναλαμβάνουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν και περιμένουμε να πράξουν το ίδιο οι μόνιμοι «δικαστές» αλλά και οι πρωτεργάτες της απαξίωσης.

ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΨΕΜΑ. ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Υ.Γ. Για όσους το αγνοούν τους υπενθυμίζουμε ότι εμείς επιχειρήσαμε με τριτανακοπή να αλλάξουμε την μονοπαραταξιακή σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου και στο Δικαστήριο επισημάναμε τους κινδύνους αυτού του διορισμού! Δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα τα Δικαστήρια δεν εξέδωσαν απόφαση!».
 
 

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή