Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​LinkSure: Αναμένεται η δυνατότητα παγκόσμιας πρόσβασης στο Ίντερνετ μέσω δορυφόρων

   H κινεζική εταιρεία LinkSure Network θέλει να εκτοξεύσει το 2026 ένα δίκτυο δορυφόρων που θα προσφέρει δωρεάν πρόσβαση στο Internet. 

   To σύστημα των δορυφόρων αυτών θα ονομάζεται -σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το New Atlas- LinkSure Swarm Cosntellation System και θα αποτελείται συνολικά από 272 δορυφόρους και κέντρα διαχείρισης δεδομένων. Η πρώτη εκτόξευση είναι προγραμματισμένη να γίνει το 2019, με τον δορυφόρο LinkSure-1, ενώ 10 ακόμα δορυφόροι θα εκτοξευθούν εντός του 2020, με το σύνολο των επιμέρους μερών του συστήματος αυτού να ολοκληρώνει την τοποθέτησή του μέσα στα προσεχή οχτώ χρόνια.

   Το μόνο που θα απαιτείται από μία συσκευή στο έδαφος θα είναι να έχει πρόσβαση σε δορυφόρους και αυτόματα θα μπορεί να προσφέρει online πρόσβαση σε οποιαδήποτε περιοχή του κόσμου. Εννοείται ότι κάτι τέτοιο θα είναι πιο χρήσιμο σε περιοχές όπου η δημιουργία υποδομών πρόσβασης στο Internet είναι δύσκολη. Το μεγαλεπήβολο σχέδιο της LinkSure εκτιμάται ότι θα έχει συνολικό κόστος που θα ξεπερνά τα 430 εκατομμύρια δολάρια.

   Το κόστος του εγχειρήματος αυτού αναμένεται να καλυφθεί από συνεργασίες και άλλες εφαρμογές που θα λειτουργούν με τη βοήθεια του δορυφορικού δικτύου. Η ιδέα της δορυφορικής πρόσβασης στo Internet δεν είναι νέα, στοιχείο που δείχνει ότι σύντομα θα υπάρχει λύση για τις περιοχές εκείνες του κόσμου όπου η σύνδεση στο Internet δεν θεωρείται δεδομένη.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή