Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αλκοόλ και οδήγηση έκαναν …παρέα και αυτές τις γιορτές!

Προβληματισμό προκαλούν τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας κάθε χρόνο τις ημέρες των γιορτών και αφορούν τα δυστυχήματα που καταγράφονται στην άσφαλτο σε όλη την επικράτεια.

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν πως σημαντικό ποσοστό στα δυστυχήματα έχει το αλκοόλ. Πίνουμε, πιάνουμε τιμόνι και σκοτωνόμαστε. Πολλές φορές όμως δεν σκοτώνονται αυτοί που φταίνε, αλλά πληρώνουν με τη ζωή τους και συνάνθρωποι, οι οποίοι δεν φταίνε πουθενά.

Όπως έχει ήδη γράψει το Trikalanews.gr η Τροχαία την περίοδο των γιορτών έχει ξεχυθεί στους δρόμους με στόχο να πρόληψη από τροχαία ατυχήματα και την αυστηρή τήρηση του ΚΟΚ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ελληνική Αστυνομία, το διάστημα της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων από 23 έως 26 Δεκεμβρίου δηλαδή, έγιναν συνολικά 44.754 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων σε όλη την επικράτεια και «κόπηκαν» 488 πρόστιμα για παραβάσεις μέθης.

Τα «τρελά» νούμερα παραβάσεων ανά περιφέρεια αναδεικνύουν το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει με τους ασυνείδητους οδηγούς. Η Αττική και η Κρήτη αποτελούν τις «νικήτριες» των παραβάσεων γεγονός που αποδεικνύεται από τα πολλά τροχαία που συμβαίνουν στις περιοχές αυτές.

Σε επίπεδο Θεσσαλίας, η κατάσταση είναι πιο ενθαρρυντική καθώς «κόπηκαν» μόλις 25 πρόστιμα για μέθη.

Πέρα από το τι κάνουν οι Αρχές όμως, έχουμε υποχρέωση όλοι να αντιληφθούμε τις συνέπειες που μπορεί να έχει η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και το τιμόνι.

Ένα θανατηφόρο δυστύχημα αποτελεί συμφορά για μια οικογένεια, γι΄ αυτόν που χάνεται αλλά και για αυτούς που μένουν πίσω.

Από εμάς εξαρτάται, αν θα προκαλέσουμε δυστύχημα ή όχι. Το οφείλουμε στον εαυτό μας, το οφείλουμε στους γονείς μας, τους φίλους μας και όσους μας αγαπούν και αγαπάμε.

Ας περάσουμε τις ημέρες των γιορτών στα σπίτια μας, με τους δικούς μας και όχι να βρεθούμε στο κρεβάτι κάποιου νοσοκομείου.

 

 

 

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή