Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αλλα 2,5 χλμ. ποδηλατόδρομου στα Τρίκαλα

Νέο ποδηλατόδρομο μήκους 2,5 χλμ. ξεκινά να κατασκευάζει ο Δήμος Τρικκαίων. Ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίου υπέγραψε την Παρασκευή 13 Μαΐου 2022 τη σχετική σύμβαση κατασκευής, συνεχίζοντας τα έργα για να αποδοθούν περίπου 20 χλμ. ποδηλατοδρόμων στους πολίτες μέχρι τα τέλη του 2023.
Αυτός ο ποδηλατόδρομος έχει τρία στοιχεία:
1. Δίνει ασφαλή πρόσβαση στα ποδήλατα στη νοτιοανατολική πλευρά της πόλης
2. Συνδέει το μουσείο Τσιτσάνη με τον δρόμο προς το πάρκο Αη Γιώργη, με τον ποδηλατόδρομο (υπό κατασκευή) της οδού Καρδίτσης και τον ποδηλατόδρομο στις όχθες του Ληθαίου (υπό κατασκευή)
3. Εχει ως «ενδιάμεσους σταθμούς» σχολεία (2ο Γυμνάσιο, 2ο Λύκειο, 9ο Δημοτικό, 23ο Νηπιαγωγείο)  και αθλητικούς χώρους (Δημοτικό Στάδιο, Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο).

Τα στοιχεία

Το έργο έχει τον τίτλο «Δημιουργία εκτεταμένου δικτύου ποδηλατοδρόμων» και προϋπολογισμό 725.000€ με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Θεσσαλίας. Τη μελέτη εκπόνησε η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Τρικκαίων, στο πλαίσιο του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) και ανάδοχος είναι η εταιρεία «Κοινοπραξία Α. Τσίνας & ΣΙΑ ΟΕ – Π. Σγουραλής & ΣΙΑ ΟΕ. Παρέστησαν στην υπογραφή, ο αντιδήμαρχος Εργων Γ. Καταβούτας και η προϊσταμένη της Δνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Θεοδ. Σαργιώτη.

1.ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Η διαδρομή περιλαμβάνει τις οδούς: Εθν. Αντίστασης, Ζέρβα, Κατσιμήδου, Σπετσών, Σπετσοπούλας, Λέσβου, Γέφυρα Εθνικής Αντίστασης και Καλυψούς.

 

2. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Ο ποδηλατόδρομος στο μεγαλύτερο μήκος του θα είναι από βιομηχανικό δάπεδο, εγκιβωτισμένος  με κράσπεδο πεζοδρομίου και θα έχει συνολικό πλάτος 1,50μ. Θα προηγηθεί η κατασκευή πλακοστρωμένης ζώνης συνολικού πλάτους 0,70μ για την ασφάλεια του ποδηλάτη και θα είναι μονής κατεύθυνσης. Ο νέος σχεδιασμός περιλαμβάνει πλακοστρωμένη ζώνη πεζοδρομίου ελαχίστου πλάτους 1.5μ. για την εξυπηρέτηση των πεζών σύμφωνα με το εγκεκριμένο σχέδιο πόλης.

3,ΣΥΝΟΔΑ ΕΡΓΑ

Α. Στη διασταύρωση των οδών Σπετσοπούλας και Αλοννήσου διαμορφώνεται κυκλικός κόμβος.
Β. Στις γωνίες των οικοδομικών τετραγώνων καθώς και σε επιλεγμένα σημεία κάθετης διέλευσης πεζών, διαμορφώνονται ράμπες για την διευκόλυνση της κίνησης των ΑΜΕΑ
γ. Στις ίδιες θέσεις τοποθετούνται εμπόδια στάθμευσης.

4.ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Για την ασφαλή κυκλοφορία του ποδηλάτου από την οδό Εθν. Αντιστάσεως προς την οδό Κατσιμήδου,
Α. πεζοδρομείται το πρώτο τμήμα της οδού Ζέρβα και ενοποιείται ο χώρος μπροστά από το Κλειστό Γυμναστήριο
Β. μονοδρομείται το υπόλοιπο τμήμα της οδού Ζέρβα, η οδός Θεοτοκοπούλου. η οδός Λέσβου (από την οδό Καρδίτσης μέχρι τη γέφυρα της Αρριανού με κατεύθυνση προς τη γέφυρα της Αρριανού), με διαμόρφωση ποδηλατόδρομου επί ασφάλτου.

5.ΕΡΓΑΣΙΕΣ

  • Τα  πεζοδρόμια έχουν ελάχιστο πλάτος 1.5μ.
  • Θα υπάρχει ανεμπόδιστη και ασφαλής κίνηση ΑμΕΑ με ζώνη όδευσης τυφλών , υποβίβαση του πεζοδρομίου  με ράμπες πρόσβασης κ.α.
  • Μετατοπίζονται στύλοι από δίκτυα ΔΕΗ, ΟΤΕ, ώστε να υπάρχει ανεμπόδιστη κίνηση πεζού και ποδηλάτη.

Το πλάτος του ποδηλατόδρομου θα είναι σταθερό 1.5μ. σε όλο το μήκος της διαδρομής, μονής κατεύθυνσης κατά τη φορά των αυτοκινήτων.
Το έργο προβλέπει και χρήματα για τη μεταφορά δικτύων Κοινής Ωφέλειας.

Δήμος Τρικκαίων

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή