Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Άλλα σχεδόν 2 εκ. ευρώ για το φράγμα Ληθαίου

Στην ολοκλήρωση του φράγματος στον ποταμό Ληθαίο στην Νέα Ζωή Καλαμπάκα και στην πλήρωση του με νερό, προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση δημοπράτησης του έργου «Έμφραξη φράγματος– πλήρωση ταμιευτήρια και λοιπές εργασίες στο φράγμα  Ληθαίου» προϋπολογισμού 1.950.000 ευρώ (με ΦΠΑ).

Το έργο χρηματοδοτείται με πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και με φορέα υλοποίησης την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.

Πρόκειται για έργο αγροτικού, περιβαλλοντικού και τουριστικού σκοπού που αλλάζει την δυναμικότητα και την παραγωγικότητα των καλλιεργειών. Το έργο αναμένεται να αρδεύει περισσότερα από 6.000 στρέμματα, βελτιώνοντας το μικροκλίμα και αναβαθμίζοντας την ευρύτερη περιοχή. Παράλληλα, θα αποτελέσει πόλο έλξης τουριστών καθώς και ένα ξεχωριστό σημείο αναφοράς για τον Νομό Τρικάλων.

Για την δημιουργία του ταμιευτήρα βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή φράγματος στην περιοχή συνολικού μήκους 526 μέτρα η οποία υλοποιείται με 2 εργολαβίες συνολικού προϋπολογισμού 13,7 εκ. ευρώ.

Μετά την ολοκλήρωση του φράγματος θα απαιτηθεί η πλήρωση με τα νερά του  Ληθαίου ποταμού του ταμιευτήρα με την έμφραξη του φράγματος, η οποία πλήρωση πρέπει να γίνει σταδιακά σε διάστημα περίπου 12 μηνών με συνεχή παρακολούθηση της ανόδου της στάθμης μέχρι την τελική προβλεπόμενη στάθμη.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή