Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αλλάζει η εικόνα των αθλητικών υποδομών του Δήμου Καρδίτσας

Παρεμβάσεις ύψους 900.000 ευρώ από το πρόγραμμα «Φιλόδημος»

Μια μεγάλη παρέμβαση η οποία θα αλλάξει την υπάρχουσα πραγματικότητα στις αθλητικές υποδομές του Δήμου Καρδίτσας προωθεί η Δημοτική Αρχή. Ειδικότερα η Δημοτική Αρχή σχεδίασε και θα εκτελέσει έργα συνολικού ποσού 900.000 ευρώ τα οποία θα αφορούν τόσο στο Δημοτικό Αθλητικό Στάδιο της Καρδίτσας, όσο και σε 20 περιφερειακά Δημοτικά Αθλητικά Κέντρα. Επίσης η παρέμβαση αφορά και συμπληρωματικό  εξοπλισμό του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου. Το έργο που είναι στο στάδιο της δημοπράτησης,  χρηματοδοτείται από πιστώσεις του προγράμματος «Φιλόδημος».  Σχετικά ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος δήλωσε: «Αλλάζουμε συνολικά το Δήμο μας. Παρεμβαίνουμε όπου χρειάζεται για να βελτιώσουμε την υπάρχουσα κατάσταση. Στην προκειμένη περίπτωση θα αλλάξουμε την εικόνα του Δημοτικού Αθλητικού Σταδίου της πόλης της Καρδίτσας αλλά και δεκάδων αθλητικών χώρων της πόλης και των χωριών. Επίσης θα εξοπλίσουμε με επιπλέον όργανα προπόνησης και άλλα το νέο κλειστό γυμναστήριο. Αναβαθμίζουμε έτσι τόσο τον επαγγελματικό όσο και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό της περιοχής μας. Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη για την οποία θα πρέπει να ευχαριστήσω τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τ. Θεοδωρικάκο οποίος και ενέκρινε το σχετικό κονδύλιο. Επίσης ευχαριστώ τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λ. Αυγενάκη που έδωσε τη σύμφωνη γνώμη να συντελεστούν οι παρεμβάσεις στους αθλητικούς χώρους. Τέλος ευχαριστώ τον συμπολίτη μας υπουργό κ. Τσιάρα, για το ενδιαφέρον του στην προώθηση του έργου» κατέληξε ο Δήμαρχος.

Οι εργασίες που θα γίνουν στους αθλητικούς χώρους

Ο χώρος αθλητικών εγκαταστάσεων που βρίσκεται εντός του Αθλητικού κέντρου της πόλης της Καρδίτσας, αποτελεί ένα σημαντικό αθλητικό χώρο της περιοχής. Η νέα διαμόρφωση του αθλητικού χώρου καθίσταται απαραίτητη καθώς πρόκειται για τον περιβάλλοντα χώρο κύριων αθλητικών εγκαταστάσεων όπως το κολυμβητήριο, το γήπεδο ποδοσφαίρου, το κλειστό γυμναστήριο και χώρους προπονήσεων αθλημάτων όπως στίβου, κ.α. Μέσω της παρέμβασης βελτίωσης, στόχος είναι η ενίσχυση της σχέσης των κατοίκων τόσο με τον αθλητισμό και η καλύτερη λειτουργικότατα του χώρου σε σχέση με την άθληση και την προσβασιμότητα.. Ο σχεδιασμός, ο οποίος προτείνεται, μπορεί να χαρακτηριστεί ήπιος χωρίς έντονες επεμβάσεις και βασίστηκε στην οργάνωση του χώρου ώστε να μπορεί να εξυπηρετεί τους αθλητές, τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες φιλάθλους ή συνοδούς.

Βασικές αρχές του σχεδιασμού αποτέλεσαν:

  • Η λειτουργική σύνδεση των αθλητικών εγκαταστάσεων
  • Η εύκολη προσπέλασή του από όλες τις ομάδες επισκεπτών (παιδιά, άτομα με ειδικές ανάγκες, ηλικιωμένοι, κλπ)
  • Ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων

 

ΣΧΕΔΙΑΣΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ Αθλητικό Κέντρο Καρδίτσας

Η μελέτη συνοπτικά περιλαμβάνει:

  • Κατασκευή νέων επιστρώσεων σε όλη την επιφάνεια του χώρου, εκτός των χώρων πρασίνου.
  • Τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα, περιφερειακά του γηπέδου ποδοσφαίρου
  • Ανακατασκευή του γηπέδου μπάσκετ

Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός της πλατείας βασίζεται στους άξονες της κίνησης των επισκεπτών. Η γενική σχεδίαση βασίζεται σε καμπύλες και ευθύγραμμες διαδρομές, που περιβάλλουν εξωτερικά το γήπεδο ποδοσφαίρου.

Άξονες κίνησης: Για τη δημιουργία των αξόνων κίνησης στο χώρο της πλατείας λήφθηκαν υπόψη οι θέσεις των αθλητικών εγκαταστάσεων και η  επιθυμία δημιουργίας εγκάρσιων και κάθετων συνδέσεων μεταξύ τους.

Δαπεδοστρώσεις: Τα υλικά που χρησιμοποιούνται σε όλη την έκταση της πλατείας είναι υλικά με υψηλή αντοχή και ενδείκνυνται για χρήση σε μεγάλες επιφάνειες και πεζοδρόμους. Συγκεκριμένα επιλέχθηκαν χυτά βοτσαλωτά δάπεδα, χυτά βιομηχανικά δάπεδα και διαχωριστικά από μάρμαρο. Τα χρώματα των υλικών είναι γκρι, μπεζ, κόκκινο και ροζ.

Πυρασφάλεια: Στο αθλητικό κέντρο του Δήμου Καρδίτσας θα τοποθετηθεί πυροσβεστικό συγκρότημα σύμφωνα με μελέτη της υπηρεσίας.

Περιφερειακά αθλητικά κέντρα του Δήμου Καρδίτσας

Η παρούσα τεχνική έκθεση  αφορά  παρεμβάσεις στα υφιστάμενα γήπεδα ποδοσφαίρου του Δήμου Καρδίτσας, προκειμένου να αποκτήσουν τα απαιτούμενα σύμφωνα με τις προδιαγραφές  χαρακτηριστικά.

Τα γήπεδα στα οποία θα γίνουν παρεμβάσεις είναι 20 και είναι τα παρακάτω:

1.ΓΗΠΕΔΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (ΑΣΤΕΡΑΣ)

  1. ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΜΙΝΑΔΩΝ
  2. ΓΗΠΕΔΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (ΑΡΗΣ ).
  3. ΓΗΠΕΔΟ ΑΡΤΕΣΙΑΝΟΥ
  4. ΓΗΠΕΔΟ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ
  5. ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΛΛΙΦΩΝΙΟΥ
  6. ΓΗΠΕΔΟ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ                
  7. ΓΗΠΕΔΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ( ΤΑΥΡΩΠΟΥ )
  8. ΓΗΠΕΔΟ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ
  9. ΓΗΠΕΔΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ
  10. ΓΗΠΕΔΟ ΜΥΡΙΝΗΣ
  11. ΓΗΠΕΔΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ.
  12. ΓΗΠΕΔΟ ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ.
  13. ΓΗΠΕΔΟ ΡΟΥΣΣΟΥ
  14. ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΑΥΡΟΥ
  15. ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΡΔΙΤΣΟΜΑΓΟΥΛΑΣ
  16. ΓΗΠΕΔΟ ΓΕΩΡΓΙΚΟΥ
  17. ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΛΛΙΘΗΡΟΥ
  18. ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΛΑΙΟΚΚΛΗΣΙΟΥ
  19. ΓΗΠΕΔΟ ΞΥΝΟΝΕΡΙΟΥ

Συνοπτικά, οι  εργασίες οι οποίες θα εκτελεσθούν είναι οι εξής:

  • Κατασκευή περίφραξης, συνολική, πάσσαλοι και συρματόπλεγμα αφού αφαιρεθεί η παλαιά ακατάλληλη, σε 4 γήπεδα.
  • Αντικατάσταση συρματοπλέγματος, συνολική ,σε 4 γήπεδα.
  • Αντικατάσταση συρματοπλέγματος ,μερική, σε 2 γήπεδα.
  • Συμπληρωματική περίφραξη καθ΄ ύψος, έως τα 2μ. σε  6 γήπεδα.
  • Δημιουργία περιφραγμένου διαδρόμου για την ανεξάρτητη διέλευση παικτών-διαιτητών σε 8 γήπεδα.
  • Παρεμβάσεις στα υφιστάμενα αποδυτήρια για αποκατάσταση ελλείψεων οι οποίες υπάρχουν και αφορούν σε : Λεκάνες-Νιπτήρες-ντουζιέρες- επίστρωση πλακιδίων.
  • Σποραδικές εργασίες αντιμετώπισης  υγρασίας και χρωματισμών.
admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή