Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Άλλη μια τρύπα στο νερό κάναμε και μ’ αυτή τη διερευνητική με την Τουρκία

Του Κρικόρ Τσακιτζιάν

Έληξε κι ο 62ος γύρος των Ελληνοτουρκικών διερευνητικών, με αποτέλεσμα μηδέν εις το πηλίκο.

Από αυτή τη συνάντηση μόνο οι Τούρκοι βγήκαν κερδισμένοι, αφού η Αθήνα εδώ και καιρό έχει απεμπολήσει ακόμη και την αξίωση που έθετε για κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Τουρκία, μετά και τις σθεναρές πιέσεις που δέχεται από τους το ευρωπαϊκών λόμπι των φιλότουρκων κρατών, Γερμανών, Ιταλών και Ισπανών εταίρων μας.

Εν των μεταξύ η Τουρκία, μόλις μια ημέρα πριν τη συνάντηση των διερευνητικών έστειλε Νότα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με την οποία απαιτεί να ζητούν την άδεια της για οποιαδήποτε ενέργεια στην Ανατολική Μεσόγειο επιχειρούν Ελλάδα, Ισραήλ και Ευρωπαϊκή Ένωση, γιατί όπως ισχυρίζονται εκεί βρίσκεται η Τουρκική υφαλοκρηπίδα.

Εδώ ισχύει αυτό που λέει ο θυμόσοφος λαός, «δώσε θάρρος στο χωριάτη να σ’ ανέβει στο κρεβάτι».

Έτσι και η Τουρκία, είδε τις συνεχείς υπαναχωρήσεις μας και τις εξέλαβε ως αδυναμία, με αποτέλεσμα να αποθρασύνεται όλο και περισσότερο και να γίνεται συνεχώς πιο προκλητική από ποτέ.

Μετά και τη σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών του Μαρτίου στις 25 και 26 του μήνα, αναμένεται να αρχίσουν ξανά οι Τούρκικοι αμανέδες στην περιοχή, με αύξηση της έντασης και της Τουρκικής προκλητικότητας, που είναι και το προσφιλές παιχνίδι της γειτονικής μας χώρας το τελευταίο διάστημα.

Ειδικά δε, τώρα που η δημοτικότητα του Ερντογάν βρίσκεται σε ιστορικό χαμηλό μέσα στην Τουρκία, με τις μετρήσεις να τον φέρνουν στην Τρίτη θέση σε σχέση με τους αντιπάλους του.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή