Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αλληλεγγύη στην εξέγερση του Χιλιανού λαού μέχρι τη νίκη

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στέκεται στο πλευρό της εξέγερσης του λαού της Χιλής ενάντια στη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του εκατομμυριούχου προέδρου Πινιέρα.

Ούτε η αιματηρή καταστολή με τους 42 νεκρούς και τους εκατοντάδες τραυματίες, ούτε η κατάσταση έκτακτης ανάγκης με τη κινητοποίηση του στρατού και την απαγόρευση της κυκλοφορίας, όλα αυτά που την γυρίζουν στην εποχή της δικτατορίας του Πινοσέτ, μπορούν να σταματήσουν τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, νεολαίους, ανέργους και συνταξιούχους που απεργούν και διαδηλώνουν καθημερινά.

Η αύξηση της τιμής του εισιτηρίου στο μετρό ήταν η αφορμή για να βγάλει το λαό της Χιλής στους δρόμους με συσσωρευμένη κοινωνική οργή και θυμό δεκαετιών νεοφιλελεύθερης διαχείρισης των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα.

Η Χιλή θεωρείται διεθνώς το νεοφιλελεύθερο πρότυπο χώρας, το παράδειγμα των ΗΠΑ και της ΕΕ απέναντι στη Βενεζουέλα του Μαδούρου. Υγεία, παιδεία, ενέργεια, νερό, μεταφορές, συνταξιοδοτικό σύστημα είναι ιδιωτικοποιημένα με τεράστια κέρδη για τους καπιταλιστές αλλά με μισθούς και συντάξεις πείνας, έλλειψη υγειονομικής περίθαλψης και μεγάλη ανεργία για τους εργάτες και τη νεολαία.

Η εξέγερση στη Χιλή είναι μία εξέγερση ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό και πηγή έμπνευσης για την εργατική τάξη και τη νεολαία σε όλο τον πλανήτη.

Ο Πινιέρα αναγκάζεται να δηλώσει ότι βρίσκεται σε “πόλεμο ενάντια σε ένα παντοδύναμο εχθρό”. Και αυτό είναι σωστό. Ο αγωνιζόμενος λαός της Χιλής έχει αναγκάσει τον Πινιέρα σε υποχωρήσεις κερδίζοντας όσα δεν μπόρεσαν να δώσουν κυβερνήσεις με τη στήριξη της αριστεράς που υποτάχτηκε στον κυβερνητισμό.

Η  “πολιτισμένη Δύση” τρέχει να στηρίξει με “νύχια και με δόντια” τον Πινιέρα και την αιματηρή καταστολή της εξέγερσης. Λοιδορεί την εξέγερση σαν πλιάτσικο και τους εξεγερμένους γιατί είναι ενάντια στις “απαραίτητες μεταρρυθμίσεις”. Τρέμει την εξάπλωση της εξέγερσης στις γειτονικές χώρες της Λατινικής Αμερικής σε μια περίοδο ανάπτυξης των αγώνων σε όλο το πλανήτη.

Το καθήκον μας στην Ελλάδα είναι να στείλουμε την αλληλεγγύη μας στους αγώνες του χιλιανικού λαού και η καλύτερη αλληλεγγύη είναι η κλιμάκωση των αγώνων μας ενάντια στις ίδιες πολιτικές της κυβέρνησης της ΝΔ, της ΕΕ και του κεφαλαίου.

 

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή