Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Μάρνι»: Χέρι χέρι Όπερα και Ψυχανάλυση σήμερα στον Δημοτικό Κινηματογράφο

Την σύγχρονη όπερα «Μάρνι», ένα μουσικό ψυχογράφημα του Νίκο Μιούλι, σε ζωντανή μετάδοση από την Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης, θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το φιλόμουσο κοινό των Τρικάλων, σήμερα, Σάββατο 10 Νοεμβρίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου στον Μύλο Ματσόπουλου, στις 19:55 ακριβώς.

Η όπερα «Μάρνι» είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα του Γουΐνστον Γκρέιαμ, το οποίο έγραψε το 1961  και στο ομώνυμο πλημμυρισμένο με σασπένς ψυχαναλυτικό θρίλερ του Άλφρεντ Χίτσκοκ (1964).

Ο Αμερικανός συνθέτης του έργου, Νίκο Μιούλι, είναι μόλις 37 ετών. Είναι ένας σύγχρονος καλλιτέχνης που δεν έχει γράψει μόνο όπερα, αλλά και ποπ μουσική. Η «Μάρνι» είναι η τρίτη του όπερα και αποτέλεσμα της συνεργασίας του με τον βετεράνο Νίκολας Ράιτ,  που έχει γράψει το λιμπρέτο, μεταφέροντας τους θεατές-ακροατές στη Βρετανία στα τέλη της δεκαετίας του ’50.
Η οπερατική «Μάρνι» είναι μια γυναίκα αινιγματική και ταυτόχρονα καλλονή, η οποία διαρκώς υποδύεται διαφορετικές ταυτότητες,  για να διαπράττει απάτες!

Η διάσημη μεσόφωνος Ιζαμπέλ Λέοναρντ  στον πρωταγωνιστικό ρόλο, θα ερμηνεύσει την πολύπλοκη ψυχολογική προσωπικότητα της ηρωίδας και δίπλα της θα έχει τον βαρύτονο Κρίστοφερ Μάλτμαν  στο ρόλο του Μαρκ  Ρούτλαντ, του εκβιαστή συζύγου, που την ακολουθεί με καταστροφικά αποτελέσματα.  

Στο πόντιουμ της Μet, θα ανέβει ο Ρόμπερτ Σπάνο ο οποίος θα κάνει το ντεμπούτο του ως διευθυντής Ορχήστρας.

Η «Μάρνι» είναι σύμπραξη και συμπαραγωγή με την English National Opera,  όπου ένα χρόνο πριν, είχε αρχικά ανέβει.

Η σκηνοθεσία είναι του Michael Mayer.

Η προβολή συμπεριλαμβάνεται στο βραβευμένο πρόγραμμα «The Met:Live in HD» – ζωντανές μεταδόσεις  παραστάσεων από το Lincoln Center της Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης.
 

  • Ο 37χρονος συνθέτης για την «Μάρνι»

«Στο μυαλό μου είχα τις όπερες του Μότσαρτ όπου από το πρώτο λεπτό που παίζει η ορχήστρα καταλαβαίνεις τη συμπεριφορά και τα κίνητρα του κάθε ρόλου επί σκηνής» έχει δηλώσει ο συνθέτης της όπερας, στην προσπάθειά του να φωτίσει μουσικά, τους χαρακτήρες του έργου.

Ο Νίκο Μιούλι, είναι  ένας από τους εμπορικότερους συνθέτες κλασικής μουσικής της εποχής μας. Έχει γράψει εκτός από όπερα, μουσική για μπαλέτο, σόλο πιάνο, κινηματογραφική και χορωδιακή μουσική, ορχηστρικά και συνθέσεις δωματίου.
 
Να σημειώσουμε ότι η τιμή εισιτηρίου είναι 15 ευρώ.

Για τα μέλη του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Τρικάλων, η τιμή είναι 10 ευρώ, με την προϋπόθεση να παραστούν τουλάχιστον 20 άτομα-μέλη.
 

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή