Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Με 13 νέα ασθενοφόρα ενισχύεται το ΕΚΑΒ Θεσσαλίας

Με 13 νέα ασθενοφόρα προϋπολογισμού 961.000 ευρώ ενισχύεται το ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, καθώς με σημερινή απόφαση ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ενέταξε στο ΕΣΠΑ- Π.Ε.Π. Θεσσαλίας 2014-2020 τη σχετική δράση.

Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Εντάσσουμε σήμερα στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 13 νέα ασθενοφόρα, μετά από αίτημα του ΕΚΑΒ και την σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Υγείας. Με το έργο αυτό εκσυγχρονίζουμε τον στόλο του ΕΚΑΒ που έχει προβλήματα, δίνουμε τη δυνατότητα καλύτερης αντιμετώπισης και διακομιδής των έκτακτων περιστατικών, γιατί το ΕΚΑΒ αποτελεί τον 1ο κρίκο στην αλυσίδα από την έναρξη ενός συμβάντος μέχρι την μεταφορά στο πλησιέστερο νοσοκομείο. Το χρονικό αυτό διάστημα, που μεσολαβεί, παίζει μεγάλο ρόλο στην διάσωση ενός ασθενή και εμείς ως Περιφέρεια επιθυμούμε την καλύτερη δυνατή παροχή δημόσιας υγείας».

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και αφορά στην προμήθεια 13 ασθενοφόρων οχημάτων του ΕΚΑΒ (10 ασθενοφόρα οχήματα “VAN” κλειστού τύπου, 2 οχήματα ασθενοφόρα τύπου “C” κινητές μονάδες και ασθενοφόρο όχημα “VAN” κλειστού τύπου 4×4).

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή