Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Με φιλοδοξίες το Trikala City Run

Μία μεγάλη διοργάνωση με την συμμετοχή 2000 και πλέον αθλητών κάθε ηλικίας διοργανώνουν την Κυριακή 5 Μαϊου στα Τρίκαλα οι δύο ιστορικοί Τρικαλινοί σύλλογοι στίβου, ο ΓΣ Τρικάλων και ο ΓΑΣ Ζευς σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ, την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, τον Δήμο Τρικκαίων και το Επιμελητήριο Τρικάλων.

Η διοργάνωση που θα περιλαμβάνει τέσσερεις αγώνες (5 χιλιόμετρα, 1000 μέτρα για μαθητές, ένας αγοριών, ένας κοριτσιών,  και 200 μέτρα για ΑΜΕΑ) «παντρεύει» αρμονικά τον αθλητισμό και τον πολιτισμό της περιοχής μας καθώς εκτός από το καθαρά αθλητικό μέρος θα υπάρχουν και καλλιτεχνικά δρώμενα σε επιλεγμένα σημεία της διαδρομής.

Το Trikala City Run είναι αφιερωμένο στους δύο σπουδαίους Τρικαλινούς παγκόσμιους πρωταθλητές, τον Χρήστο Παπανικολάου και την Σοφία Σακοράφα και στους μεγάλους Τρικαλινούς δημιουργούς Βασίλη Τσιτσάνη, Δημήτρη Μητροπάνο, Κώστα Βίρβο, Απόστολο Καλδάρα, Χρήστο Κολοκοτρώνη και Γιώργο Σαμολαδά.

Δήλωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα (www.trikalacityrun.gr) ενώ θα υπάρξει και σημείο στην Ασκληπιού τις επόμενες μέρες για εγγραφές. Αιτήσεις συμμετοχής θα διανεμηθούν και στα σχολεία.

'Όπως σημείωσε ο Γιάννης Κοντονάσιος του ΦΑΣ Ζευς όλοι οι αθλητές που θα λάβουν μέρος στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων θα έχουν τσιπάκι που θα μετράει τον χρόνο τους ενώ στο τέλος θα λαμβάνουν και το αναμνηστικό τους δίπλωμα όπου θα αναγράφεται ο χρόνος του. Όλοι όσοι θα συμμετάσχουν θα πάρουν αναμνηστικό μετάλλιο, μπλουζάκι, και στον τερματισμό μπανάνα, νερό για την αποκατάσταση του οργανισμού.

To λογότυπο

Ο πρόεδρος του ΓΣΤ Δημήτρης Χαχάμης παρουσίασε το λογότυπο του αγώνα, προϊόν συνεργασίας της Οργανωτικής Επιτροπής και της εταιρείας «Ξεναγός Διαφημιστική» η οποία και έχει αναλάβει το μάρκετινγκ του αγώνα. Το σήμα απεικονίζει τρεις δρομείς και σε μικρά ολογράμματα απεικονίζονται ένας αθλητής επι κοντώ (ο Χρήστος Παπανικολάου), μία ακοντίστρια (η Σοφία Σακοράφα), το Φρούριο, σύγχρονα κτίρια αλλά και νότες και πεντάγραμμα που παραπέμπουν στην μουσική παράδοση της πόλης. Όλα αυτά πάνω σε μία μπλέ παλέτα που συμβολίζει τον Ληθαίο.

Η διαδρομή

Ο προπονητής και καθηγητής του ΤΕΦΑΑ Δημήτρης Σούλας παρουσίασε την διαδρομή των 5 χιλιομέτρων τονίζοντας ότι η χάραξη της έγινε με βάση την ανάδειξη κάποιων σημείων αναφοράς της πόλης τόσο στον αθλητισμό όσο και στον πολιτισμό. «Ήταν χρέος στην πόλη μας και στον πολιτισμό της να διοργανώσουμε έναν τέτοιο αγώνα» είπε χαρακτηριστικά.  Με αφετηρία το Δημαρχείο οι δρομείς θα ακολουθήσουν τις οδούς και τα σημεία: Ασκληπιού, Ελευθερίας, Ευρυπίδου, Ασκληπιού, Καβράκου, Φλέμινγκ, Τερτίπη, Καρδίτσης, Μουσείο Τσιτσάνη, Ελ. Βενιζέλου, Γέφυρα Γκίκα, Ιακωβάκη, Τσιτσάνη, Πλατεία, Στρατηγού Σαράφη, Μαιευτήριο, Αμαλίας, Γέφυρα Γούρνας, Καλαμάτας, Κανούτα, Άγαλμα Ασκληπιού, Κεντρική Γέφυρα, Όθωνος, Ελ, Βενιζέλου, Καποδιστρίου, Δημαρχείο Τρικάλων.
Χαχάμης: «Όλοι οι Τρικαλινοί στον δρόμο»

Σήμερα το μεσημέρι στο Κέντρο Έρευνας-Μουσείο Τσιτσάνη έγινε η επίσημη παρουσίαση του αγώνα από την οργανωτική επιτροπή με πλήρη αναφορά σε όλες τις παραμέτρους του αγώνα.

Ο πρόεδρος του ΓΣ Τρικάλων Δημήτρης Χαχάμης που πήρε αρχικά τον λόγο τόνισε: «Η επιλογή της συγκεκριμένης αίθουσας ώστε να παραχωρήσουμε την συνέντευξη τύπου δεν ήταν τυχαία γιατί εδώ ξυπνούν μνήμες των μεγάλων Τρικαλινών δημιουργών. Αυτό είναι το πρώτο μεγάλο κομμάτι του Τρικαλινού πολιτισμού, το άλλο είναι ο αθλητισμός. Υπάρχει στην πόλη μας και ένα αθλητικό μουσείο το οποίο είναι μοναδικό και έχει επικεφαλής τους δύο παγκόσμιους πρωταθλητές του στίβου, τον Χρήστο Παπανικολάου και την Σοφία Σακοράφα. Αυτά τα δύο μουσεία σηματοδοτούν όχι μόνο την ιστορία μας αλλά και το μέλλον της πόλης.  Τα Τρίκαλα έχουν διαφημιστεί αρκετά και από τους δύο μεγάλους πρωταθλητές και από τους μεγάλους δημιουργούς που είναι ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο Μόσταρτ της χώρας, ο Δημήτρης Μητροπάνος, ο βάρδος του λαϊκού πενταγράμμου ο οποίος κατάγεται και το το λέω πάντα τιμητικά και από την συνοικία μου την Αγία Μονή, ο Βίρβος, ο Καλδάρας, με μεγάλη προσφορά και συμβολή, ο Σαμολαδάς που ήταν και πρωταθλητής του ΓΣ Τρικάλων στο ακόντιο, ο Χρήστος ο Κολοκοτρώνης, η πρώτη χορωδία της Ελλάδα και άλλοι πολλοί.

Σκεφτήκαμε να ξεκινήσουμε έναν μεγάλο αγώνα δρομικό ο οποίος έχει σκοπό να εξιτάρει και να βγάλει όλον τον Τρικαλινό κόσμο στον δρόμο. Ξεκινάμε με εκκίνηση το Δημαρχείο Τρικάλων το οποίο είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης για να δώσουμε την ευκαιρία σε όσους τρέξουν να έρθουν και γνωρίσουν μία πόλη χωρίς αυτοκίνητα, μία ανοιξιάτικη Κυριακή και παράλληλα να περπατήσουν στα βήματα όλων των προαναφερομένων μεγάλων δημιουργών και πρωταθλητών και τις γειτονιές.

Έχουμε την συνεργασία και την στήριξη του ΣΕΓΑΣ και τόσο ο ΓΣ Τρικάλων όσο και ο ΓΑΣ Ζευς Τρικάλων εγγυώνται για το αποτέλεσμα το αθλητικό. Το πολιτιστικό το εγγυάται η κ. Μητσιάδη.

Η φιλοσοφία μας είναι να παντρέψουμε τον αθλητισμό με τον πολιτισμό και να προβάλλουμε τις μοναδικές ομορφιές της περιοχής μας φιλοδοξώντας να καταστήσουμε το Trikala City Run  έναν θεσμό για την πόλη μας».

Μπάρδας: «Πάντρεμα αθλητισμού και πολιτισμού»

Ο περιφερειακός σύμβουλος Ντίνος Μπάρδας που εκπροσώπησε την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων τόνισε: «Εκ μέρους και του Αντιπεριφερειάρχη μας Χρήστου Μιχαλάκη χαιρετίζω την προσπάθεια των δύο αυτών σημαντικών συλλόγων και φορέων της πόλης. Συγχαρητήρια στην οργανωτική επιτροπή για την προσπάθεια που κάνει. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής γιατί σε τακτά χρονικά διαστήματα ανταμώνουμε ώστε να οργανώνουμε τέτοιες εκδηλώσεις. Είναι σημαντικό πράγματα το πάντρεμα του αθλητισμού με τον πολιτισμό και η πόλη των Τρικάλων είναι στην κορυφή και των δύο, και στον αθλητισμό και στον πολιτισμό. Είναι σημαντικό που στην προσπάθεια συνδράμουν και παλιές αθλήτριες της πόλης που γίνονται πρέσβειρες σήμερα του μηνύματος του αθλητισμού και βοηθούν τα νέα παιδιά. Είμαστε υποχρεωμένοι απέναντι σε αυτές τις προσπάθειες να ανταποκριθούμε σε ότι μας ζητήσετε ώστε να αναδείξουμε έναν ακόμη θεσμό που θα κάνει την πόλη μας γνωστή πανελλαδικά και σημείο αναφοράς για όλους τους αθλητές. Το χρωστάμε στους Τρικαλινούς, το χρωστάμε στην ιστορία της πόλης μας».

Αναστασίου: «Εξαιρετική δουλειά»

Ο αντιδήμαρχος σε θέματα αθλητισμού Άκης Ανασασίου από την πλευρά του τόνισε: «Εύχομαι καλή επιτυχία και εκ μέρους του Δημάρχου μας, του κ. Παπαστεργίου. Είναι πολύ σημαντικό όλοι οι φορείς της πόλης να συμμετάσχουν σε μία τέτοια διοργάνωση δίνοντας και το ανάλογο κύρος. Μακάρι να έχει συνέχεια αυτό το εγχείρημα, η οργανωτική επιτροπής κάνει εξαιρετική δουλειά και δεν θα μπορούσαμε να μην είμαστε αρωγοί σε αυτήν την μεγάλη προσπάθεια. Ο αθλητισμός και ο πολιτισμός είναι δύο στοιχεία που έχουν κάνει γνωστά τα Τρίκαλα σε όλον τον κόσμο οπότε νομίζω ότι η σκέψη όσων αφορά τον αγώνα και τα σημεία από τα οποία θα περάσουν όλοι οι αγωνιζόμενοι είναι σημεία συμβολικά για την πόλη».

Μητσιάδη: «Αγώνας αφιερωμένος στην πόλη μας»

Η δημοτική σύμβουλος και αντιπρόεδρος του Μουσείου Τσιτσάνη Βασιλένα Μητσιάδη που έχει αναλάβει το καλλιτεχνικό κομμάτι του αγώνα τόνισε: «Ο αγώνας αυτός καταδεικνύει ότι αθλητισμός και πολιτισμός στα Τρίκαλα έχουν παράλληλες πορείες. Αυτή η πόλη ήταν και είναι ζωντανή και αθλητικά και καλλιτεχνικά. Δεν είναι τυχαίο ότι η ημέρα διεξαγωγής του αγώνα συμπίπτει και με τα  γενέθλια του ΓΣ Τρικάλων που ιδρύθηκε στις 5 Μαϊου του 1896. Είναι σημάδι ότι αυτός ο αγώνας είναι αφιερωμένος στην πόλη μας και σε όλους αυτούς που έχουν δώσει ένα κομμάτι δικό τους στην ιστορία της πόλης. Πρέπει όλοι με τον τρόπο μας να βοηθήσουμε στην διεξαγωγή του αγώνα και να στηρίξουμε τους συμμετέχοντες. Σχολεία, σύλλογοι, ομάδες, αθλητικές και μη, θα πρέπει να είναι δώ παρόντες. Έξω από τον χώρο που βρισκόμαστε σήμερα την ημέρα του αγώνα θα ακούγεται ήχος, θα ακούγονται μελωδίες από την λαϊκή μας παράδοση.

Τσόλας: «Σύνδεση και με τον τοπική οικονομία»

Ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων Δημήτρης Τσόλας σημείωσε από την πλευρά του: «Συγχαρητήρια στους δύο γυμναστικούς συλλόγους για την πολύ σημαντική πρωτοβουλία. Αθλητισμός και πολιτισμός είναι δύο πολύ σημαντικοί πυλώνες που συνθέτουν την δομή της πόλης. Υπάρχει και ο κόσμος της παραγωγής, της αγοράς, οι επαγγελματίες και επιχειρηματίες της πόλης οι οποίοι μέσω του Επιμελητηρίου πάντα στηρίζουν και είναι δίπλα σε τέτοιες προσπάθειες. Είναι πολύ σημαντικό ότι επιχειρείται σύνδεση πολιτισμού κα αθλητισμού αλλά και σύνδεση με την τοπική οικονομία και προβολή της πόλης για μία ακόμη φορά σε όλη την Ελλάδα».
Την στήριξη τους στον αγώνα εξέφρασαν με σύντομες τοποθετήσεις τους η πρόεδρος του Συνδέσμου Κριτών και παλιά πρωταθλήτρια του ΓΣ Τρικάλων κ. Μιχολίτση, οι κ.κ. Κωνσταντάκος, Λαρίσης από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, η κ. Κούζα εκ μέρους των εθελοντών και ο τεχνικός σύμβουλος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ κ. Μπουλογιώργος που τόνισε ότι ο εθελοντισμός δεν είναι κάτι που αμείβεται και που έχει σκοπό το κέρδος αλλά γίνεται από διάθεση προσφοράς και μόνο.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή