Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Με γοργούς ρυθμούς προχωράει η διαδικασία κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών

   Με γοργούς ρυθμούς προχωράει η διαδικασία κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών και από τις δύο κυβερνήσεις, ενώ προτεραιότητα έχει η συνταγματική αναθεώρηση των Σκοπίων που αποτελεί προϋπόθεση της Συμφωνίας.

   Ενδέχεται να καθυστερήσει η ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικαστικών ενεργειών εξαιτίας του προέδρου της αντιπολίτευσης Ιβάνοφ που κάνει ό,τι μπορεί για να μην κυρωθεί η Συμφωνία.

   Σημειώνεται ότι, χρειάζεται η απαιτούμενη πλειοψηφία των 80 βουλευτών στα Σκόπια για να ολοκληρωθεί η συνταγματική αναθεώρηση ενώ από την ώρα που θα συμβεί αυτό, μπορούν να αρχίσουν οι διαδικασίες στο ελληνικό Κοινοβούλιο και να ολοκληρωθούν μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου αν ακολουθηθούν γρήγοροι ρυθμοί από την ελληνική κυβέρνηση.

   Μάλιστα, σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει η πεποίθηση στους κυβερνητικούς κύκλους ότι η Συμφωνία θα εγκριθεί με πάνω από 150 ψήφους ενώ συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Τζανακόπουλος έκανε λόγο για τους 4 βουλευτές και τον αρχηγό του κόμματος του Ποταμιού οι οποίοι είχαν δηλώσει ότι πρόκειται να ψηφίσουν υπέρ της Συμφωνίας.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή