Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Με ίνδαλμα τον Περικλή Ιακωβάκη και στόχο το Πανευρωπαϊκό

Παρουσίαση του 23χρονου Τρικαλινού Πρωταθλητή των 400 μέτρων μετ΄ εμποδίων Κων/νου Νάκου.

Τον συναντήσαμε στο Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων να προπονείται και αυτός υπό συνθήκες που δεν αρμόζουν για έναν Πρωταθλητή.

Χαμογελά όταν του λέμε ότι λίγες ώρες νωρίτερα, υπήρξε νέα …υπόσχεση ότι ο χώρος που προπονείται τον χειμώνα, θα αποκτήσει θέρμανση και μας απαντά «ευτυχώς που υπήρξαν κάποιοι που βάλανε το χέρι στην τσέπη και έχει τουλάχιστον …κλιματιστικό η αίθουσα των βαρών»…

Και βέβαια οι συνθήκες προπόνησης, δεν είναι το μόνο …εμπόδιο που ξεπερνά, καθώς δεν υπάρχουν χορηγοί για να τον στηρίξουν με την …χορηγία να έρχεται μέσα από την οικογένειά του με τα αδέλφια του Αργύρη, Παναγιώτη και Θανάση να είναι δίπλα του και να τον βοηθούν να ανταπεξέλθει στις οικονομικές απαιτήσεις του πρωταθλητισμού.

Ψυχικά στηρίγματα και η Σοφία που όταν μιλά για αυτή έχει την ματιά του ερωτευμένου αλλά και οι γονείς του Θύμιος και Αναστασία.

Για τον Κων/νο Νάκο η πρώτη εικόνα του στίβου ήταν ο αδερφός του Θανάσης «800σαρης» που επί 15 χρόνια ασχολούνταν με το άθλημα και πήρε από το γήπεδο ποδοσφαίρου σε ηλικία 13 ετών τον Κων/νο και τον οδήγησε μαθητή τότε της ΣΤ΄ Τάξης του 20ου Δημοτικού Σχολείου της Λεπτοκαρυάς στο τερέν των σπρίντερ…

Ο Κων/νος συμμετέχει σε σχολικούς αγώνες και κερδίζει την κούρσα των 1.000 μέτρων «τραβώντας» την προσοχή του Γυμναστή Δημήτρη Σούλα που αναλαμβάνει να τον προπονεί στο «χιλιάρι» και στο «τριχίλιαρο» αλλά ο Κων/νος επιλέγει το «800σάρι» στην ηλικία των 16 ετών και μαθητής της Α΄ Λυκείου το 2010 για να κάνει στις Σέρρες στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων χρόνο 1΄.58΄΄ και να πάρει την 2η θέση «τραβώντας» το βλέμμα της Ομοσπονδίας.

Δύο χρόνια αργότερα με τα χρώματα της Εθνικής ταξιδεύει στην Τουρκία και καταλαμβάνει την 4η θέση για να επιστρέψει στα μετάλλια τον επόμενο χρόνο κατακτώντας την 3η θέση  στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Εφήβων.

Ακολουθεί μια περίοδος που πιστεύει ότι κάτι πρέπει να αλλάξει, νιώθει στάσιμος και ενώ πλέον η Φιλιώ Αγγελάκη είναι η προπονήτρια του, αποφασίζει να δοκιμάσει στα 400 μέτρα μετ΄ εμποδίων και με μόλις 4 μήνες προπόνηση καλείται να δείξει τις ικανότητές του μπροστά στο Τρικαλινό κοινό στο  πανελλήνιο πρωτάθλημα Νέων που διεξάγεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

Παίρνει το χάλκινο μετάλλιο με 54.60 και το χρυσό στην σκυταλοδρομία 4χ400.

Η επόμενη χρονιά τον βρίσκει 2ο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα  νέων στο ΟΑΚΑ και 1ο στου ίδιους αγώνες που γίνονται στο Σχηματάρι.

Το 2016 θα αντιμετωπίσει το …ίνδαλμα του. Τον Τρικαλινό Περικλή Ιακωβάκη με τον Κων/νο Νάκο να θυμάται την στιγμή και να την διηγείται «μπήκε να νικήσει και το έκανε και εγώ τερμάτισα δεύτερος. Δεν με ήξερε και μετά από πολύ καιρό που δεν ήμουνα σε κάποια φάση καλά αγωνιστικά, ενδιαφέρθηκε να μάθει τι συμβαίνει» και προσθέτει γελώντας «ο Περικλής είναι φοβερός τύπος αλλά δεν έτυχε να τον …νικήσω».

Την ίδια χρονιά έρχονται πρωτιές σε πανελλήνιο πρωτάθλημα Νέων στην Λάρισα  και σε πανελλήνιο πρωτάθλημα Αντρών στην Πάτρα και πρωτιές στους ίδιους αγώνες και στην σκυταλοδρομία 4χ400 ενώ στο «400σάρι» κατακτά χάλκινο μετάλλιο. Αντίθετα στους Μεσογειακούς αγώνες στην κατηγορία Κ-23 μένει στην 7η θέση.

Πέρυσι παίρνει το χάλκινο μετάλλιο στο «400σάρι» στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου Αντρών, το χρυσό στα 400 μέτρα μετ΄ εμποδίων πανελλήνιο πρωτάθλημα Αντρών στην Πάτρα και το χρυσό στα 4χ400, ενώ είναι 11ος στα 400μ με εμπόδια στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων «Bruno zauli» στην Γαλλία.

Τους επόμενους μήνες ο Κων/νος Νάκος κοιτάζει …Ευρωπαϊκά και στο μυαλό του έχει «σφηνωθεί» το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου που είναι το προσεχές όνειρό του, ενώ το όνειρο που όπως λέει το έχει δει πολλές φορές είναι μια Ολυμπιάδα.

«Έχω ονειρευτεί …500 φορές μια τέτοια συμμετοχή» αναφέρει χαρακτηριστικά και στην ερώτηση «ότι κερδίζεις την κούρσα σε Ολυμπιάδα;» απαντά με γέλια «πάνω από …1000 φορές»…

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή