Αμείλικτα ερωτήματα για τη Δημοτική αρχή

του Ξυλομένου Κωνσταντίνου και της Διαμαντή Ευαγγελίας Ανεξάρτητων Δημοτικών συμβούλων πρ. Αντιδημάρχων Καρδίτσας

Σοβαρότατες καταγγελίες για Αντιδήμαρχο του Δήμου Καρδίτσας, που προκαλούν αλγεινή εντύπωση, έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες.

Για ακόμη μία φορά, μετά την πρόσφατη καταστροφική πλημμύρα, δυστυχώς η πόλη μας αποκτά αρνητική δημοσιότητα, μ’ ένα πρωτοφανές περιστατικό αυτοδιοκητικής αυθαιρεσίας. Εάν αληθεύουν όσα διακινούνται στο διαδίκτυο και στην τοπική κοινωνία, τότε τόσο η αποπομπή της συγκεκριμένης Αντιδημάρχου όσο και η ανάληψη πολιτικών ευθυνών για τη συγκεκριμένη επιλογή, αποτελούν μονόδρομο.

Στο Δημοτικό συμβούλιο που αφορούσε την πλημμύρα του Ιανού, είχαμε διατυπώσει ερωτήματα για τον τρόπο διανομής τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς και αναφερθήκαμε σε μαρτυρίες συνδημοτών για κακοδιαχείριση και επιλεκτική διάθεσή τους. Δυστυχώς καμία πειστική απάντηση δεν υπήρξε τότε από πλευράς της Δημοτικής αρχής, η οποία μάλιστα διέψευσε και οποιαδήποτε υπόνοια αδιαφάνειας για τη συγκεκριμένη διαδικασία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα ηλεκτρονικής εφημερίδας ο Δήμαρχος Καρδίτσας επιβεβαίωσε την έφοδο της ΕΛ.ΑΣ. παρουσία εισαγγελέα, ενώ η Αντιδήμαρχος το αρνήθηκε.

Τι αληθεύει; Επίσης ο Δήμαρχος ανέφερε ότι ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας είχε πρόσβαση στην αποθήκη της Αντιδημάρχου, ο οποίος όμως τον διέψευσε λίγες ώρες μετά με ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα. Τι πραγματικά έχει συμβεί και γιατί δεν υπάρχει ακόμη κάποια επίσημη δημόσια τοποθέτηση από τη Δημοτική αρχή;

Αυτή η εκκωφαντική σιωπή εγείρει πολλά ερωτήματα και απαιτεί απαντήσεις άμεσα. Δεν είναι αρκετό να δηλώνει ο Δήμαρχος ότι θα αποπέμψει την Αντιδήμαρχο εάν ευσταθούν οι καταγγελίες, διότι εάν το περιστατικό αληθεύει και υπήρξε υπεξαίρεση τροφίμων, τότε άμεσα θα πρέπει να την απομακρύνει και να αναλάβει την πολιτική ευθύνη ζητώντας δημόσια συγνώμη για την επιλογή του για τη θέση αυτή.

Η χρονική καθυστέρηση στη λήψη αποφάσεων για ένα τόσο σοβαρό θέμα, που προκαλεί αποτροπιασμό και αποτελεί ντροπή για την Καρδίτσα, το λιγότερο που φανερώνει είναι αδυναμία διοίκησης.

 

 

 ©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή