Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Μειωμένος ο νέος ΕΝΦΙΑ

   Η μείωση του ΕΝΦΙΑ παίρνει το δρόμο για τη Βουλή και μέσα στις επόμενες 20 μέρες οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα ξέρουν τι θα πληρώσουν το 2019.

   Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, όλα τα θετικά μέτρα θα κατατεθούν στη Βουλή μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου.

   Η μείωση του ΕΝΦΙΑ θα γίνει σε δυο φάσεις: η πρώτη 10% μεσοσταθμικά από 1ης Ιανουαρίου του 2019 και 20% κατά μέσο όρο η δεύτερη. Στο μεσοδιάστημα θα υπάρξουν δύο αναθεωρήσεις στις αντικειμενικές τιμές των ακινήτων για τις οποίες έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση στο πλαίσιο του μεταμνημονιακού προγράμματος εποπτείας.

   Στον προϋπολογισμός αναφέρεται ότι το μέτρο μείωσης του ΕΝΦΙΑ είναι κόστους 260 εκατ. ευρώ για το 2019.

   Από την μείωση του ΕΝΦΙΑ θα ελαφρυνθούν περίπου 5,8 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων. Την μεγαλύτερη ελάφρυνση θα έχουν οι μικρές και μεσαίες ακίνητες περιουσίες οι οποίες θα πληρώνουν στο τέλος του 2020 μικρότερο ΕΝΦΙΑ από 40% έως και 50%.

   Όσο η αντικειμενική αξία των ακινήτων θα ανεβαίνει, η μείωση του ΕΝΦΙΑ θα αποκλιμακώνεται και σε ακίνητες περιουσίες αντικειμενικής αξίας άνω το 500.000 ευρώ θα είναι σχεδόν μηδενική.

   Η πρώτη δόση μείωσης που θα υλοποιηθεί το 2019 θα αφορά κυρίως τις ακίνητες περιουσίες με αντικειμενική αξία έως και 150.000 ευρώ.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή