Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Άμεσα ψεκασμούς και απολυμάνσεις ζητά η Μαρίνα Κοντοτόλη

Στη Βουλή έφερε η Βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Μαρίνα Κοντοτόλη, τα αιτήματα για την άμεση ανάγκη ψεκασμών και απολυμάνσεων στις πληγείσες περιοχές του Νομού Τρικάλων από την κακοκαιρία Daniel, όπως διατυπώθηκαν από τον Ιατρικό Σύλλογο Τρικάλων.

Ακολουθεί ολόκληρη η αναφορά:

Για τον κ. Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «Επείγουσα ανάγκη για τη δημόσια Υγεία. Να γίνουν ψεκασμοί και απολυμάνσεις στις πληγείσες περιοχές του Νομού Τρικάλων από την κακοκαιρία Daniel πριν είναι πολύ αργά».

Η Βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μαρίνα Κοντοτόλη, έχοντας υπόψη της την από 19-9-2023 επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων «Ασκληπιός», την καταθέτει ως Αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας, προκειμένου να δώσει άμεσες απαντήσεις για την αναγκαιότητα να πραγματοποιηθούν άμεσα ψεκασμοί και απολυμάνσεις, ώστε να αποφευχθούν οι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία.

Στην επιστολή του ο Ιατρικός Σύλλογος Τρικάλων επισημαίνει, μεταξύ άλλων:

• Την ΑΜΕΣΗ παρέμβαση σας για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος που προκύπτει μετά την κακοκαιρία Daniel και την παραμονή μεγάλων ποσοτήτων ΣΤΑΣΙΜΟΥ ύδατος στις πλημμυρισμένες περιοχές και όχι μόνο.

• Η παραμονή αυτών των ποσοτήτων νερού , που όπως καταλαβαίνετε έχει επιμολυνθεί με φερτά υλικά, με την πρόσμιξη με λύματα, και εξαιτίας της ίδιας της χρονιότητάς του, αποτελεί την μεγάλη δεξαμενή μικροβίων και ανάπτυξης μεγάλου πληθυσμού κουνουπιών που επωάζονται και αυξάνουν.

• Το κουνούπι αυτό, είναι δυνητικά ο υπαίτιος για νόσους όπως ο πυρετός του Δυτικού Νείλου, ο Δάγκειος πυρετός κλπ, που ο επιπολασμός τους αυξάνει την εποχή που διανύουμε (τέλη καλοκαιριού-αρχές φθινοπώρου).

Πριν φθάσουμε σε μη αναστρέψιμες καταστάσεις, όταν θα είναι δύσκολη η αντιμετώπιση τέτοιων περιπτώσεων (δεδομένου ότι δεν υπάρχει θεραπεία των νόσων αυτών) επισημαίνουμε την:

• Άμεση και απόλυτη ανάγκη για αεροψεκασμούς στις πληγείσες περιοχές καθώς και σε όλο το Νομό.

• Εύρεση τρόπων απολύμανσης των περιοχών, δεδομένου ότι καιροφυλακτούν και αρρώστιες από τρωκτικά, πχ λεπτοσπείρωση.

• Παρότρυνση των πολιτών να φορούν προστατευτική στολή ή χοντρά ρούχα ,γάντια, μάσκες στην καθαριότητα των σπιτιών τους στις περιοχές αυτές και γενικά οι πολίτες να παίρνουν μέτρα ατομικής προστασίας έναντι των κουνουπιών π.χ μακριά ρούχα, αντικουνουπικά.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις δικές σας ενέργειες.

Επισυνάπτεται η επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων «Ασκληπιός»

Η καταθέτουσα Βουλευτής
Κοντοτόλη Μαρίνα

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή