Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Άμεση ρύθμιση για να μην υπάρξουν αποκλεισμοί εκπαιδευτικών στο νέο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, ζητά ο Κόκκαλης

Άμεση ρύθμιση από το Υπουργείο Παιδείας, ώστε να μην χάσει κανένας πτυχιούχος Ειδικής Αγωγής το δικαίωμα να συμμετέχει στην επικείμενη προκήρυξη του ΑΣΕΠ, ζητά ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αναφορά του προς την αρμόδια υπουργό κ. Νίκη Κεραμέως.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά την επιστολή διαμαρτυρίας Τελειόφοιτων Ειδικής Αγωγής, με την οποία αναδεικνύεται ένα κεφαλαιώδους σημασίας ζήτημα, το οποίο οφείλει το Υπουργείο να ρυθμίσει άμεσα. Πρόκειται για το μέλλον χιλιάδων εκπαιδευτικών, που είναι μεταπτυχιακοί, προπτυχιακοί φοιτητές/τριες από όλα τα τμήματα Ειδικής Αγωγής Ελλάδας, Κύπρου, καθώς και σπουδαστές/στριες των τμημάτων ΕΠΠΑΙΚ της ΑΣΠΑΙΤΕ, οι οποίοι προτίθενται να συμμετάσχουν στην επικείμενη προκήρυξη Ειδικής Αγωγής του ΑΣΕΠ, πλην όμως κινδυνεύουν να χάσουν το δικαίωμα συμμετοχής, διότι εξαιτίας γραφειοκρατικών καθυστερήσεων των ακαδημαϊκών μονάδων, δεν θα λάβουν εγκαίρως την “Βεβαίωση Ολοκλήρωσης Σπουδών με ημερομηνία κτήσης πτυχίου», άρα θα λείπει το βασικό προσόν του ακαδημαϊκού τίτλου. Έτσι, για λόγους δικαίου και ισότητας, πρέπει να χορηγηθεί παράταση της

προθεσμίας υποβολής δικαιολογητικών, ή σε κάθε περίπτωση, να δοθεί οποιαδήποτε λύση ώστε να μην αποκλειστούν οι υποψήφιοι για λόγους που δεν ανάγονται σε δική τους ευθύνη».

Ο Λαρισαίος πολιτικός ζητεί από την υπουργό Παιδείας να προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες για την επίλυση του προβλήματος.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή