Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Μεταξένιες διαδρομές»

Το 6ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων επισκέπτεται το ΚΠΕ Αγιάς
Για εμάς τους μαθητές του δημοτικού, το σύνθημα για εκδρομή μας δίνει μεγάλη χαρά, γιατί ταιριάζει με γνωστές εικόνες…βόλτα στο πάρκο του Άι Γιώργη, μπάλα στο γήπεδο με χόρτο, μπάσκετ, τρέξιμο και ατελείωτο παιχνίδι… Τα καλύτερά μας!!! Αυτά που αγαπάμε και περιμένουμε με ανυπομονησία.
Στις περιβαλλοντικές εκδρομές συνήθως δε δείχνουμε τον ίδιο ενθουσιασμό.
Κι όμως… την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου, εμάς τα παιδιά της Ε΄ και Στ΄τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων, μας περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη που μας έκανε να αγαπήσουμε τις εκπαιδευτικές εκδρομές. 
Η επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Αγιάς  ήταν πολύ ενδιαφέρουσα. Οι υπεύθυνοι του κέντρου μας μίλησαν με απλά και κατανοητά λόγια για το περιβάλλον, με σκοπό να μας διδάξουν την αγάπη και το σεβασμό στη φύση και στον άνθρωπο. 
Ύστερα στο διπλανό χωριό Μεταξοχώρι επισκεφτήκαμε  έναν χώρο όπου φυλούσαν παλιά αρχεία του κράτους. Εκεί είδαμε και ένα μικρό κουτάκι όπου μέσα τοποθετούσαν εκατομμύρια αυγά μεταξοσκώληκα για να τα εξάγουν στο εξωτερικό.
Η εκδρομή μας έκλεισε με την επίσκεψη στο Πολιτιστικό Κέντρο Μεταξοχωρίου όπου είδαμε πολλά ενδιαφέροντα λαογραφικά εκθέματα της περιοχής. Μεγαλύτερη εντύπωση απ’ όλα μας έκαναν τα κουκούλια μεταξοσκωλήκων απ’ όπου παίρνουμε το μετάξι.
Όταν επιστρέψαμε πια στα Τρίκαλα, συζητούσαμε για τα πράγματα που μάθαμε, για τα μέρη που είδαμε και τελικά καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι οι εκπαιδευτικές εκδρομές δεν είναι τόσο βαρετές όσο νομίζαμε! 
Περιμένουμε λοιπόν με ανυπομονησία από τους δασκάλους μας κ. Μαρία Γοργότση, κ. Βάσω Καντερέ, κ. Αποστόλη Καραμήτρο, κ. Αγγελική Τσιρογιάννη, κ. Ντίνα Χονδρού,  να διοργανώσουν την επόμενη!
Ο μαθητής της Στ΄τάξης
Γιάννης Παζαϊτης
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή