Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Μέτωπο Λαού Τρικάλων»: Τι συμβαίνει με τις παλιές Φυλακές Τρικάλων;

Απ’ ό,τι φαίνεται η Δημοτική Αρχή Τρικάλων δεν είναι μόνο με τα μνημόνια και την τρόικα, πηγαίνοντας κόντρα στον Τρικαλινό Λαό. Είναι συγχρόνως και εχθρός της ιστορικής μνήμης και του πολιτισμού. Όσο κι αν τον τελευταίο τον θέλει ως τουριστική ρεκλάμα.

Οι παλιές φυλακές μέσα στην πόλη των Τρικάλων αποτελούν μια ολόκληρη ιστορία. Η επιχειρηθείσα μετατροπή τους σε Μουσείο έδειξε σεβασμό σ’ αυτή την ιστορία; Ή την αντιμετώπισαν επιδερμικά και επιπόλαια; Δεν αξίζουν τα Τρίκαλα ένα Μουσείο που να φιλοξενεί όλους τους Τρικαλινούς δημιουργούς και όλη εν γένει τη μουσική παράδοση του τόπου; Πώς πρέπει να τιμούμε και να αναδεικνύουμε την πλούσια ιστορία και πολιτιστική κληρονομιά που δημιούργησε ο τόπος;

Γι’ αυτά τα πολύ σοβαρά θέματα καλούμαστε να συζητήσουμε την ερχόμενη Πέμπτη στις 8.30 το βράδυ  στο ξενοδοχείο «Ληθαίο».

Εισηγητής της βραδιάς θα είναι ο γνωστός ενεργός αδέσμευτος πολίτης Μίμης Οικονόμου, φωτογράφος και μελετητής της τοπικής ιστορίας και πολιτισμού.

 Όσοι συμπολίτες μας ανησυχούν και προβληματίζονται για όλα τα παραπάνω, αλλά και κάθε φορέας ή κίνηση, καλούνται να συμμετέχουν στη συγκέντρωση-συζήτησή μας.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή