Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Μέχρι το τέλος του 2017 η ανάρτηση των δασικών χαρτών για την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα

«H υλοποίηση του έργου των δασικών χαρτών στην χώρα» ήταν το θέμα για το οποίο ενημέρωσε την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών, ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος.

Ο κ. Φάμελλος αναφέρθηκε αναλυτικά στον τρόπο εφαρμογής του Νόμου 4467/2017, και δήλωσε «απόλυτα ικανοποιημένος για το έργο που έχει συντελεστεί μέχρι στιγμής, καθώς ήδη έχει αναρτηθεί το 35% των δασικών χαρτών ενώ η πολύμηνη διαδικασία διατύπωσης αντιρρήσεων βαίνει προς το τέλος της» και ανέφερε πως «Το έργο των δασικών χαρτών, αποτελεί τη μεγαλύτερη ριζοσπαστική τομή στον τομέα του περιβάλλοντος, στην διοικητική δομή και την οργάνωση του Ελληνικού κράτους. Είναι μια συνταγματική υποχρέωση την οποία απέφευγαν διοικήσεις και  Κυβερνήσεις τα τελευταία 40 χρόνια, μια ουσιαστική προσπάθεια να υπάρχει κανονικότητα, να υπάρχει νομιμότητα και ισονομία στην ύπαιθρο». 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας έδωσε επίσης έμφαση στο ιδιαίτερα χαμηλό, έως και μηδενικό, κόστος που θα κληθούν να καταβάλουν οι ενδιαφερόμενοι αγρότες και ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει τροπολογία στο νομοσχέδιο του Υπ. Εσωτερικών, η οποία θα περιέχει ευνοϊκές ρυθμίσεις που θα  επιταχύνουν τις διαδικασίες ολοκλήρωσης των δασικών χαρτών.

Στην συνεδρίαση, στην οποία  συμμετείχαν και στελέχη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, του ΟΠΕΚΕΠΕ, του Κτηματολογίου και της Πανελλήνιας Ένωσης Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων, διευκρινίστηκε ότι οι δασικοί χάρτες για την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα θα αναρτηθούν μέχρι το τέλος του 2017.

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή