Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Μια επιτυχής σύμπραξη

Την Κυριακή 23 Ιουνίου δόθηκε η τελευταία συναυλία για τη σεζόν 2018-19 της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων  Τρικάλων (ΣΟΝ) υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Κτιστάκη σε σύμπραξη με τη ροκ μπάντα του Γιώργου Γάκη και των Troublemakers στην αυλή των Παλαιών Φυλακών, στο σημερινό Μουσείο Τσιτσάνη, σε μια ακόμη συνδιοργάνωση του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Τρικάλων και της ΣΟΝ και του Δήμου Τρικκαίων. 

Στο πρώτο μέρος η ΣΟΝ έπαιξε έργα των J. Haydn, F. Schubert και G. Bizet, ενώ στο δεύτερο οι νεαροί μουσικοί μαζί με το γνωστό συγκρότημα από τα Ιωάννινα παρουσίασαν μια συλλογή από μεγάλες επιτυχίες της ροκ μουσικής σκηνής, όπως Soldier of fortune των Deep Purple, Eleanor Rigby των Beatles, The show must go on των Queen, Live and let die των Paul και Linda McCartney στη διασκευή των Guns ‘n’ Roses. Ακόμη ακούστηκαν τραγούδια των Scorpions, Whitesnake, Aerosmith και Bon Jovi. Η βραδιά έκλεισε με πολλά ανκόρ και την προσθήκη του ροκ διασκευασμένου από την μπάντα παραδοσιακού τραγουδιού, Μη με κοιτάς στα μάτια.

Η παρουσίαση έργων κλασικής μουσικής από τη ΣΟΝ είναι κάτι που το κοινό έχει συνηθίσει και περιμένει να ακούσει από τα νεαρά μέλη της ορχήστρας και για άλλη μια φορά διαπίστωσε το υψηλό επίπεδό της, την κοπιώδη εργασία, την όρεξη και τον ζήλο που καταβάλλουν τα μέλη της με τη διεύθυνση και καθοδήγηση του δραστήριου μουσικού διευθυντή της. Αυτό όμως που ακολούθησε στο δεύτερο μέρος ήταν πρωτόγνωρο για τη ΣΟΝ, η συνεργασία της για την απόδοση ροκ μουσικών κομματιών με ένα ελληνικό ροκ συγκρότημα με μακροχρόνια και επιτυχή παρουσία στον χώρο. Τέτοιες συμπράξεις έχουν ήδη μια μεγάλη παράδοση παγκοσμίως με υψηλής ποιότητας και εξαιρετικά δημοφιλή αποτελέσματα καθώς συνδέουν δύο διαφορετικά και αγαπημένα είδη μουσικής με θερμούς θαυμαστές ανά τον κόσμο. Ο Γιώργος Γάκης και το συγκρότημά του ανάμεσα σε πολυάριθμες συναυλίες στην Ελλάδα, αλλά και support εμφανίσεις τους σε μεγάλα ονόματα της ροκ  μουσικής έχουν επίσης βρεθεί στη σκηνή στο παρελθόν με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Ιωαννιτών και με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Οι νεαροί μουσικοί της πόλης των Τρικάλων απέκτησαν και αυτοί την εμπειρία μιας τέτοιας αλληλεπίδρασης και απέδειξαν πως μπορούν να παρουσιάσουν δυναμικά, πειθαρχημένα και σε μουσική αρμονία με τους συναδέλφους τους αυτού του άλλου μουσικού είδους πολύ γνωστά και αγαπημένα ροκ κομμάτια στον κόσμο. 

Η συμφωνική ορχήστρα και η ροκ μπάντα απόλαυσαν την επικοινωνία τους επάνω στη σκηνή, αυτό μετέδωσαν στο πολυπληθές και ενθουσιασμένο κοινό και μίλησαν και για άλλες τέτοιες μελλοντικές παραστάσεις. Έντονοι και δυνατοί ήχοι με στιγμές λυρισμού σε μια εκδήλωση με παλμό και χαρά, αρχικά με φόντο την πολυχρωμία ενός δειλινού από εκείνα που σχεδόν καθημερινά στολίζουν τον ορίζοντα της πόλης και στη συνέχεια υπό την σκέπη του καλοκαιρινού νυχτερινού ουρανού, δίπλα στο ποτάμι, με τον δροσερό αέρα που κατεβαίνει από τα βουνά, σε έναν όμορφο πολύ χώρο με μεγάλη ιστορία, μας συνεπήραν και μας έκαναν κοινωνούς μιας ξεχωριστής βραδιάς. 

Ελπίδα Θεοφανίδου
εκπαιδευτικός-ιστορικός τέχνης.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή