Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Μήνυμα Αντιδημάρχου Μετεώρων για την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα της Γυναίκας

Η 8η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα της Γυναίκας. Μία ημέρα αφιερωμένη στο ανθρώπινο ον που γεννά τη ζωή, που αγκαλιάζει στις αντιξοότητες, που αντέχει στα δύσκολα, που υπομένει. Που σε κάνει να νιώθεις υπερήφανος, ασφαλής, ευλογημένος.

Η ημέρα της γυναίκας δεν αποτελεί ένα χωρίς ουσία εορτασμό δώρων ή φιλοφρονήσεων, είναι ένας ύμνος δικαιωμάτων, διεκδικήσεων, ζωής. Αγώνας για καλύτερες συνθήκες εργασίας. Ίσα δικαιώματα. Αγώνας για εξάλειψη της καταπίεσης και της κακοποίησης. Αγώνας επιβίωσης και αναγνώρισης του συνθήματος «Ψωμί και Τριαντάφυλλα», όπως ονομάστηκε το γυναικείο αίτημα στις αρχές του προηγούμενου αιώνα.

Η γυναίκα είναι η μεγάλη αγωνίστρια της ζωής. Η μητέρα, η αδερφή, η σύζυγος, η κόρη. Είναι αστείρευτη πηγή έμπνευσης.Ένας άνθρωπος με πολύπλευρο και πολυσήμαντο ρόλο, που συμβάλει τα μέγιστα στη διαμόρφωση της κοινωνίας.

Είναι βέβαιο πως στις ημέρες μας, γίνεται όλο και περισσότερο αντιληπτό, ότι η πρόοδος των γυναικών είναι πρόοδος για όλους και ότι ο «μισός» πληθυσμός της γης, δικαιούται να έχει την ανάλογη θέση στα κέντρα λήψης αποφάσεων, προς όφελος ολόκληρης της κοινωνίας.

Οφείλουμε λοιπόν να αγωνιστούμε όλοι μαζί για να εξαλειφθούν κάθε είδους διακρίσεις και ανισότητες σε βάρος των γυναικών γιατί κάθε γυναίκα είναι μοναδική, και αυτό αξίζει να το θυμόμαστε κάθε μέρα.

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Κοινωνικής Μέριμνας
Λίλα Μπαντέκα – Νάνη

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή