Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Mητσοτάκης: «Άνοιγμα» στην κοινωνία μέσω της ΔΕΘ

   «Άνοιγμα» στην κοινωνία σκοπεύει να κάνει ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος σε όλους του Έλληνες στοχεύοντας στην διεύρυνση της εκλογικής του βάσης ενόψει και των επικείμενων εκλογών του 2019 από τη ΔΕΘ και όχι επίθεση στον κ. Τσίπρα.

 Παρ’ όλα αυτά, η κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης σχετικά με το θέμα της περικοπής των συντάξεων συνεχίζεται αφού η ΝΔ υποστηρίζει κατηγορώντας τον κ. Τσίπρα ότι το τέταρτο μνημόνιο θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί και δεν θα ήταν ανάγκη η διαπραγμάτευση και η αναμονή της απόφασης σχετικά με το θέμα αυτό από τους θεσμούς.

   Η ΝΔ σημείωσε  «Μέχρι να πάρει το πράσινο φως, όπως του ευχόμαστε, ας ζητήσει τουλάχιστον συγγνώμη από 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχους για την “ευχή” που τους έδωσε προ εβδομάδος να μη μακροημερεύσουν για να γίνει βιώσιμο το ασφαλιστικό» απαντώντας στις δηλώσεις του κ. Καραγκούνη περί χαρακτηρισμού του προτεινόμενου από αυτή ασφαλιστικού συστήματος ως σύστημα  <<Πινοσέτ>> στην προσπάθειά του να υποβαθμίσει και να διαστρεβλώσει το περιεχόμενο αυτού του σχεδίου.

   Τέλος, παρόμοια απάντηση έδωσε και στην κα Αχτσιόγλου η ΝΔ αναφέροντας πως αντί να την κατηγορεί διαστρεβλώνοντας το ασφαλιστικό σχέδιό της, καλύτερα να αναλάβει τις ευθύνες περί μείωσης  των συντάξεων και αύξησης των εισφορών ενώ ο αρμόδιος τομεάρχης Γιάννης Βρούτσης, πρόσθεσε ότι «χρειάστηκαν τριάμισι χρόνια για να αντιληφθεί η κυβέρνηση το αδιέξοδο στο οποίο οδήγησε συνταξιούχους και εργαζομένους ο νόμος Κατρούγκαλου».

    Εν πάση περιπτώσει, ο κ. Μητσοτάκης θα αποπειραθεί να περάσει το μήνυμα για την ανάγκη σταθερότητας περιγράφοντας το δικό του προγραμματικό σχέδιο για το μέλλον όπου θα τονίσει και ζητήματα της κοινωνικής ατζέντας με σκοπό να δείξει πως η ΝΔ βρίσκεται εδώ για όλους τους Έλληνες ανεξαιρέτως.

   Τέλος, εχθές, η τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ν.Δ. Όλγα Κεφαλογιάννη έπειτα από συνάντηση που είχε στα γραφεία του ΠΑΟΚ στο Γήπεδο της Τούμπας, όπου ενημερώθηκε για το σχέδιο κατασκευής του νέου γηπέδου της Τούμπας, μίλησε για «αναγκαίο και ώριμο σχέδιο», και σημείωσε ότι η Ν.Δ. στηρίζει «σταθερά και επί της αρχής τον εκσυγχρονισμό των αθλητικών υποδομών στη χώρα και την κατασκευή του νέου σύγχρονου, διεθνών προδιαγραφών γηπέδου ενός ιστορικού σωματείου, όπως είναι ο ΠΑΟΚ», επισημαίνοντας ότι η πολιτεία «δεν χαρίζει, οφείλει όμως να στηρίζει εκεί που μπορεί και πρέπει».

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή