​Μνήμη της λαϊκής – αγροτικής εξέγερσης του 1925 στα Τρίκαλα

Τιμήθηκε η αιματοβαμμένη επέτειος

Πλησιάζει αιώνας από τα αιματηρά γεγονότα της 2ας Φεβρουαρίου 1925 στα Τρίκαλα και ο Δήμος Τρικκαίων τίμησε και φέτος, το 2019, τη σημαντική αυτή στιγμή για την ιστορία της πόλης. 

Οι 6 νεκροί τρικαλινοί από τα πυρά των αρχών μπροστά στην τότε Νομαρχία και τα γεγονότα που προηγήθηκαν, με φόντο τους αγρότες και τις διεκδικήσεις τους, ήταν το αντικείμενο της ομιλίας της αρχαιολόγου κ . Ελένης Μπαλαμώτη. 

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε το τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Τρικκαίων, την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019 στον χώρο του ανεγερθέντος μνημείου, μετά την επιμνημόσυνη δέηση, οι παριστάμενοι θυμήθηκαν τους λόγους της τοτινής εξέγερσης, την κατάσταση στην αγροτιά, το κλίμα της εποχής, τα γεγονότα που προηγήθηκαν και όσα ακολούθησαν. 

Παρέστησαν από τον Δήμο Τρικκαίων, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μιχάλης Λάππας, ο αντιπρόεδρος του Σώματος κ. Αχ. Ζήρας, η αντιδήμαρχος κ. Σοφία Αλεστά (κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους του Δήμου), ο αντιδήμαρχος κ. Αχ. Λασπάς, η τ. αντιδήμαρχος κ. Ντίνα Δήμα, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ. Ντ. Μπάρδας και Χρ. Γακόπουλος (με στεφάνι εκ μέρους του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρ. Μιχαλάκη), συγγενείς των θανόντων, μέλη της Πρωτοβουλίας «για τον εορτασμό του 1925» με ανάγνωση ψηφίσματος από εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου και κατάθεση στεφάνου, καθώς και τρικαλινοί/ες. 

Η Δημοτική Φιλαρμονική παιάνισε τον εθνικό ύμνο.Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή