Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Αμοιβή – μπόνους για γιατρούς και φαρμακοποιούς που εμβολιάζουν

Μετά τα χαρτζιλίκια για τους νέους και την πρόταση για μερικές χιλιάδες ευρώ για την κάθε δόση εμβολίου, έρχονται τώρα και τα «μπόνους» (όπως μετά από μια επιτυχημένη πώληση προϊόντος), που εξήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, προκειμένου να γίνει ακόμα πιο «ελκυστικό» το πρόγραμμα εμβολιασμού σε ιδιώτες γιατρούς και φαρμακοποιούς.

Κατ’ αυτό τον τρόπο, ο υπουργός δήλωσε ότι «Οι φαρμακοποιοί και οι γιατροί θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού (για εμβολιασμό πολιτών), με αποζημίωση 10 ευρώ». Ακολούθως, για τους δε ιδιώτες γιατρούς που θα εμβολιάζουν στο ιατρείο τους, θα λαμβάνουν από το κράτος 20 ευρώ, και όχι 3 ευρώ που ελάμβαναν μέχρι σήμερα. Ενώ, οι γιατροί που θα εμβολιάζουν κατ’ οίκον ασθενείς με αδυναμία μετακίνησης, η αποζημίωσή τους αυξάνεται από τα 20 ευρώ που ήταν μέχρι σήμερα, στα 50 ευρώ, πρόσθεσε ο κ. Κικίλιας.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην ανάγκη που υπάρχει για εμβολιασμό, εξαιτίας της επιθετικής μορφής της μετάλλαξης Δέλτα του ιού, αλλά και της μεγάλης μεταδοτικότητάς της, καλώντας άπαντες δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί να το κάνουν το συντομότερο δυνατόν. Όπως είπε χαρακτηριστικά «Ας εμβολιαστούμε όλοι για να έχουμε ένα καλύτερο καλοκαίρι».

Στη συνέχεια σημείωσε ότι το ΕΣΥ παρά τις πολύ έντονες πιέσεις που δέχτηκε, άντεξε, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον πολύτιμο ρόλο της Εκκλησίας που στηρίζει την κυβερνητική προσπάθεια για κάλεσμα των πολιτών προκειμένου να μη μείνει ούτε ένας ανεμβολίαστος.

 

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή