Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Μουσικοχορευτική εκδήλωση στον Κλοκοτό του Δήμου Φαρκαδόνας

Η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας διοργανώνει το Σάββατο 13 Ιουλίου 2019 και ώρα 20:30 λαογραφική μουσικοχορευτική εκδήλωση στον Κλοκοτό του Δήμου Φαρκαδόνας με τίτλο «Παπαδοπούλα θέριζε…».

Η εκδήλωση περιλαμβάνει μουσικές, χορούς και τραγούδια, πλαισιωμένα με δρώμενα σχετικά με τον θερισμό, τον σίτο και τον άρτο, ξεκινώντας από τον θερισμό και καταλήγοντας στα αρτοπαρασκευάσματα σε όλο τον κύκλο του χρόνου, όπως ψωμί, κουλούρες, πρόσφορα, κόλιντρες, χριστόψωμα, βασιλόπιτες, λαζαρόπιτες, κ.α..

Συμμετέχουν ομάδα γυναικών του Κλοκοτού και χορευτικές ομάδες των πολιτιστικών συλλόγων Κρήνης, Ζάρκου, Οιχαλίας, Φαρκαδόνας και Πετρόπορου και συνοδεύουν οι μουσικοί: Δημήτρης Καραβίδας στο κλαρίνο, Μανώλης Καραβίδας στο βιολί, Περικλής Ζήσης στο λαούτο, Βασίλης Γαλάνης στα κρουστά, Αλέξανδρος Αραπογιάννης στο ακορντεόν, και η Δέσποινα Καρρά με τον Γιώργο Βράντζα στο τραγούδι. Καλλιτεχνική επιμέλεια, κείμενα, παρουσίαση Αχιλλέας Λέρας και επιμέλεια οργάνωσης Βαγγελιώ Μποντούρη.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή