Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

​Μπάμπης Δεληλίγκας: Να δείξει η πολιτεία σεβασμό στην εκκλησία και τους κληρικούς

Σε ότι αφορά την πρόσφατη συνάντηση Τσίπρα-Ιερώνυμου για τον διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας, έχω να πως τα εξής:

Ο κ. Τσίπρας ξεκάθαρα παίζει πολιτικά παιχνίδια σε βάρος της εκκλησίας. Όσον αφορά τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο, μπήκε στο Μαξίμου ως ηγέτης της εκκλησίας και βγήκε ως Πρόεδρος φιλανθρωπικού σωματείου.

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ, 

Δείξτε τον δέοντα σεβασμό στους παπάδες και γενικότερα στο ράσο, που ήταν διαχρονικά στους εθνικούς αγώνες πάντα στην πρώτη γραμμή. Υπήρξαν οι άνθρωποι που μάθανε γράμματα στα ελληνόπουλα με το κρυφό σχολειό, είναι οι άνθρωποι που όλη την διάρκεια του χρόνου και χωρίς να γνωρίζουν αργίες, στέκονται στο πλευρό του κάθε συνανθρώπου που έχει ανάγκη. Αλλά και στη σημερινή εποχή, που η πολιτική κατάσταση της χώρας την οδήγησε εκεί που όλοι γνωρίζουμε, η εκκλησία είναι και πάλι παρούσα κοντά στους έχοντες ανάγκη με μεγάλο φιλανθρωπικό έργο. Όποιο σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζει μια οικογένεια, το πρώτο της καταφύγιο που ψάχνει να βρει στήριγμα είναι η εκκλησία και ο παπάς.

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Η χώρα σήμερα «χτυπιέται» από παντού,  αλλά αντιστέκεται και αντέχει. Κάποιοι θέλοντας να της προξενήσουν κακό, θέλουν να βλάψουν την ορθοδοξία, αλλά ο καλός θεός δεν θα επιτρέψει να τους γίνει το χατίρι. Η Ελλάδα είναι ορθοδοξία και η ορθοδοξία είναι Ελλάδα!
Σεβαστοί ιερείς, 

Μην κάνετε τώρα πίσω, σηκώστε ψηλά τα λάβαρα τηε πίστης, όπως έκαναν ανέκαθεν όλοι οι εκπρόσωποι του κλήρου και η πατρίδα βγήκε κερδισμένη. Σ’ αυτό σας τον αγώνα να ξέρετε ότι δεν είστε μόνοι. Θα είναι δίπλα σας όλος ο Ελληνικός λαός.

Μπάμπης Δ. Δεληλίγκας
Πρώην Αντινομάρχης και Αντιδήμαρχος Τρικκαίων

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή